Κοινωνία

Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για πιθανή δηλητηρίαση προϊόντων

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά από μήνυμα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που κάνει λόγω για δηλητηρίαση προϊόντων.

Στο συγκεκριμένο κείμενο ο συντάκτης του αναφέρει πως άτομα της οργάνωσης «Πράσινη Νέμεσις – Πράξη 2η» σχεδιάζουν να προωθήσουν στην αγορά προϊόντα που τα έχουν γεμίσει με βιτριόλι ή χλωρίνη.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου, άτομα μπήκαν σε μεγάλα σούπερ μάρκετ σε όλη την Αττική και έκλεψαν διάφορα προϊόντα. Από γάλατα μέχρι αφεψήματα, αναψυκτικά και σάλτσες.

Όπως περιγράφεται στο κείμενο, αλλά και φαίνεται σε φωτογραφίες, οι άγνωστοι χρησιμοποιώντας σύριγγες έβαλαν μέσα στα προϊόντα αυτά υδροχλωρικό οξύ (βιτριόλι) αλλά και χλωρίνη, σε ποσότητες από 10 έως 20 ml, αφού πρώτα αφαίρεσαν την ανάλογη ποσότητα από το προϊόν.

Αμέσως μετά κάλυψαν τις μικρές τρύπες με σιλικόνη, ώστε να μην φαίνεται η αλλοίωση.

Το ανησυχητικό είναι – σύμφωνα πάντα με το κείμενο, το οποίο εστάλη σε διάφορα ενημερωτικά σάιτ – ότι οι άγνωστοι έχουν σκοπό να τα διοχετεύσουν πάλι στην αγορά, τοποθετώντας τα σε ράφια σουπερ μάρκετ σε όλη την Αττική, από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Σύμφωνα με το μακροσκελές κείμενο, σκοπός τους είναι να αναγκάσουν τις εταιρείες να αποσύρουν τα προϊόντα αυτά, με σκοπό να προκαλέσουν οικονομικό πλήγμα στις εταιρείες αυτές.

Τόσο ο ΕΦΕΤ, όσο και οι εταιρείες ενημερώθηκαν για αυτό το μήνυμα. Τις έρευνες για το εν λόγω δημοσίευμα τις ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

 



 

 

 

Karfitsa