Πολιτική

Δραγασάκης: Θα κάνουμε δημοψήφισμα!

Γιάννης Δραγασάκης

Το θέμα του δημοψηφίσματος ανοίγει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο προέδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «whatever it takes» δηλαδή «ό,τι χρειαστεί», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Δραγασάκης σε ερώτημα για το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αντιμετωπίσει, ως κυβέρνηση, προβλήματα και δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε πολιτική εκδήλωση ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί με δημοκρατικό τρόπο στο λαό, καθιστώντας σαφές ότι μιλά για ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Ο κ. Δραγασάκης βέβαια δεν ξεκαθάρισε αν το πιθανό δημοψήφισμα θα αφορά στη συμφωνία με την Τρόικα ή στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

 Πρόσφατα και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς είχε αναφέρει πως τυχόν προσφυγή σε δημοψήφισμα θα αφορά τους όρους της νέας συμφωνίας που θα επιδιώξει έναντι των δανειστών ο ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι στην παραμονή στο ευρώ.

 Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε ωστόσο ότι η «κυβέρνηση σωτήριας», όπως τη χαρακτήρισε, του ΣΥΡΙΖΑ, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες και προβλήματα στην προσπάθεια να βάλει τέλος στους κινδύνους των μνημονίων και τη λιτότητα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «whatever it takes» αναφερόμενος στην βούληση της ΕΚΤ να προστατεύσει το ευρώ, όταν ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Ευρωτράπεζας για αγορές κρατικών ομολόγων (OMT) το καλοκαίρι του 2012.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa