Παρασκηνιακά

Καρέ – καρέ η συνάντηση Σουλτς με Τσίπρα – Τι περιελάμβανε το «μενού»

Αλέξης Τσίπρας

Στο Στρασβούργο βρέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπου είχε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, για τα πρόσθετα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Μετά το Παρίσι όπου συνάντησε τον Φρανσουά Ολάντ ο κ. Τσίπρας, επισκέφθηκε τον δεύτερο σταθμό της μίνι ευρωπαϊκής περιοδείας του, στην προσπάθεια του να αναζητήσει συμμάχους.

Νωρίτερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε στείλει αυστηρότατο μήνυμα λέγοντας πως «το δικαίωμα των εκλεγμένων κυβερνήσεων να επιλέγουν τα Μέσα εκπλήρωσης συμφωνημένων στόχων είναι ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας».

Αλέξης Τσίπρας

Το γεύμα του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε διάρκεια 1,5 ώρα. Ο Μάρτιν Σουλτς υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας), ενώ στο τραπέζι κάθισε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, διαπιστώθηκε κοινός τόπος και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας κατά την ελληνική πλευρά, που εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ο Μάρτιν Σουλτς αποδέχθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα και ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, προκειμένου να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ευρωβουλής και για τα δυο νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση, φορολογικό και ασφαλιστικό, αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της κυβέρνησης, στο βαθμό που η συμφωνία εφαρμόζεται πλήρως.

Αλέξης Τσίπρας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, η οποία εξέφρασε την πλήρη και ανεπιφύλακτη υποστήριξη στην κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa