Πολιτική

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση δεν θα εισπράξει τον ΕΝΦΙΑ για το 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

Γ.Σακελλαρίδης

Τη δέσμευση της κυβέρνησης πως δεν θα πάρει υφεσιακά μέτρα εξέφρασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «οι βασικές γραμμές της διαπραγμάτευσης έχουν γίνει φανερές και στον ελληνικό λαό και στο σώμα της Βουλής. Οι θέσεις των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση έχουν έρθει στο φως από την ημέρα που έστειλε το email ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτή τη στιγμή επειδή είναι κρίσιμο το σημείο της διαπραγμάτευσης έχουμε επιλέξει να γίνεται στο τραπέζι των Βρυξελλών. Είναι ζήτημα σεβασμού των διαπραγματεύσεων και όχι συσκότισης»

Ερωτηθείς στο τι συμβιβασμούς καλείται να κάνει η κυβέρνηση από τους δανειστές, αναφορικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, επικουρικές συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις στο ΦΠΑ, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «ο ΕΝΦΙΑ που είναι από τους πιο άδικους φόρους και έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη θα αντικατασταθεί από ΦΜΑΠ, τον οποίο επεξεργαζόμαστε. Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ για το 2015».

«Σε μία διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Εμείς σε ζητήματα για εργασιακά, μειώσεις συντάξεων και άλλα υφεσιακά μέτρα δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε πίσω» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης ερωτηθείς τι θα γίνει εάν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης συμπίπτουν με αυτές των δανειστών.

Αναφορικά με τις λίστες και το ενδεχόμενο φοροδιαφυγής, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Είναι πολλές οι λίστες», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία εκ νέου για τον πρώην συνεργάτη του πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου.

Ερωτηθείς για τη σύγκλιση του Eurogroup ενόψει των ασφυκτικών ημερομηνιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «την Τετάρτη θα ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των υπουργών οικονομικών στο Euroworking Group», υπογραμμίζοντας ότι θέληση της κυβέρνησης είναι να διεξαχθεί το Eurogroup κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER