Πολιτική

Σαχινίδης: Προκλητικός ο διορισμός Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ

Σαχινίδης

Σκληρή ανακοίνωση κατά της τοποθέτησης του πρώην υπουργού Οικονομικών  Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ εξέδωσε πριν από λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππος Σαχινίδης. Μάλιστα σε αυτήν ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζητάει ακόμη και την παραίτηση του κ. Παπαθανασίου από την θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Σαχινίδης τόνισε πως «Η επιλογή του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ως Προέδρου της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια με πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, είναι προκλητική και απαράδεκτη. Ως τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του, συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο. Με πρόβλεψη ελλείμματος 2% στον Προϋπολογισμό του 2009, επί Υπουργίας του κ. Παπαθανασίου οι δαπάνες εκτινάχθηκαν, τα έσοδα κατέρρευσαν και το έλλειμμα έφτασε σε διψήφια νούμερα».

Επίσης, ο κ. Σαχινίδης επισημαίνει πως «Η επιλογή του (σ.σ. Γιάννη Παπαθανασίου), συνεπώς, για τη θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ προσβάλλει τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια, για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα. Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να του ζητήσει να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Σαχινίδη

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa