Πολιτική

Τι είπε η Μαριέττα Γιαννάκου για τον σταυρό προτίμησης στις Ευρωεκλογές

Γιαννάκου

Αντίθετη είναι η επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στην ευρωβουλή Μαριέττα Γιαννάκου με τον νέο τρόπο ανάδειξης των ευρωβουλευτών ( σταυρός προτίμησης) αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφια.

«Μια χώρα η οποία έχει 21 ευρωβουλευτές στους 751, δεν πιστεύω ότι έχει την πολυτέλεια του σταυρού και μάλιστα σε μια τόσο μεγάλη περιφέρεια» είπε χαρακτηριστικά η Μαριέττα Γιαννάκου απαντώντας σε ερωτήσεις φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το διαδικτυακό ενημερωτικό ραδιόφωνο READYO.GR στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Αναφερόμενη στον νέο τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών επεσήμανε πως «Δε με ρώτησε κανένας σχετικά με αυτές τις αποφάσεις. Το γεγονός ότι δυο μήνες πριν δεν έχει έρθει ο νόμος, δε συνιστά ιδιαίτερα δημοκρατική προσέγγιση. Λυπάμαι που το λέω, αλλά είμαι υποχρεωμένη να το κάνω».

Σε ερώτηση σχετικά με τον αν θα είναι υποψήφια η κ. Γιαννάκου δήλωσε πως δεν της έχει γίνει πρόταση αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο με μια προϋπόθεση, όπως υπογράμμισε: Να ενημερωθεί σχετικά με το ποιοι άλλοι θα βρίσκονται στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa