Μαρς

Ζήτημα χρόνου το «λίφτινγκ» στο σχέδιο

ΕΛ.ΑΣ.

Στο προηγούμενο φύλλο του «Π» είχαμε ενημερώσει για τις επικείμενες αλλαγές στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, που προωθεί ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, είναι ζήτημα χρόνου να υποβληθούν στον γενικό γραμματέα του υπουργείου οι εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής που θα φέρει «λίφτινγκ» στο νομοσχέδιο Δένδια.

Ηδη, έχουν διαρρεύσει κάποιες επικείμενες αλλαγές, όπως η επαναφορά των γενικών αστυνομικών διευθυντών, με εξαίρεση τις ΓΑΔ Αττικής και Θεσσαλονίκης, που θα εξακολουθήσουν να υπάγονται απευθείας στους κλάδους, καθώς και η επαναφορά των αστυνομικών διευθυντών. Μάλιστα, αναμένεται να επανέλθει και πάλι στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο έλεγχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ θα παραμείνει και αυτός της οικονομικής αστυνομίας. Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στα σχέδια για τη δημιουργία του ελληνικού FBI (Διεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος), μία υπηρεσία η οποία αναμένεται να υπαχθεί στον κλάδο Ασφαλείας, με επικεφαλής ταξίαρχο.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε πως στο πρώτο διάστημα λειτουργίας του νέου δόγματος –ίσως, βέβαια, επειδή οι αλλαγές δομών συνέπεσαν και με αλλαγές προσώπων– παρατηρούνται προβλήματα συντονισμού και αρμοδιοτήτων, σε διάφορες νευραλγικές υπηρεσίες της Αστυνομίας. Πολύπειρος ανώτερος αξιωματικός σχολίαζε στο «ΜΑΡΣ» ότι «είναι άλλο πράγμα να σχεδιάζεις αλλαγές στο χαρτί και άλλο να βλέπεις πώς αυτές λειτουργούν στην πράξη».

Παπ.

Από την έντυπη έκδοση του Παρασκηνίου

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa