Κοινωνία

Άγιο είχε 80χρονη στην Καλλιθέα – Δείτε πως έδρασαν…

Άγνωστός άνδρας χτύπησε την μεταλλική πόρτα της μονοκατοικίας επί της οδού Ισμήνης στην οποία διαμένει η ηλικιωμένη γυναίκα. Εκείνη έσπευσε να ανοίξει όμως η λεπτοκαμωμένη φιγούρα που έβλεπε μέσα από το κρύσταλο της πόρτας δεν απαντούσε στην ερώτηση της: ποιός είναι.

Ο άγνωστος άνδρας συνέχισε να χτυπά, όμως εκείνη δεν άνοιγε την πόρτα μέχρι να ακούσει μια γνώριμη φωνή.

Ταυτόχρονα, όσο δηλαδή ο άγνωστος άνδρας χτυπούσε επίμονα την κύρια είσοδο, από την πίσω πλευρά της μονοκατοικίας είχε εισβάλλει ο συνεργός του και επιχειρούσε να ανοίξει το παράθυρο που βλέπει στον κήπο. Ο δεύτερος άγνωστος άνδρας είχε φτάσει στο παράθυρο της μονοκατοικίας, πηδώντας την περίφραξη από διπλανή πολυκατοικία.

Όσο ο πρώτος χτυπούσε την πόρτα προκαλώντας σκόπιμα θόρυβο, ο δεύτερος επιχειρούσε να ανοίξει το παράθυρο. Όμως ο δεύτερος δράστης δεν τα κατάφερνε και όταν η ηλικιωμένη άρχισε να φωνάζει, οι δυό τους έγιναν καπνός και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έφτασε μετά από λίγο σοκαρισμένος και ο υιός της.

Παρακολουθούσαν…
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δύο δράστες αφού πρώτα παρακολούθησαν τις κινήσεις της ηλικιωμένης, έδρασαν με σχέδιο και με προφανή σκοπό την ληστεία, ο ένας να αποσπάσει την προσοχή της ηλικιωμένης γυναίκας μέχρι να καταφέρει ο συνεργός του να εισβάλει στην μονοκατοικία, να την ακοινητοποιήσει και να ανοίξει την είσοδο στον άλλον. Αν τα κατάφερνε, άγνωστο ποιά θα ήταν σήμερα η τύχη της ηλικιωμένης.

Η απόπειρα ληστείας έγινε νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα ακριβώς από την μονοκατοικία λειτουργεί κατάστημα εστίασης στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν αρκετοί πελάτες.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, πάλι στην ευρύτερη πειροχή των Τζιτζιφιών, θύμα ληστείας έπεσε ακόμα ένας 72χρονος.

Μάνος Μεϊμαράκης

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa