Πολιτική

Άγκυρα για EastMed: Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια

Σε νέες δηλώσεις για τη συμφωνία για τον αγωγό EastMed προχώρησε η Άγκυρα. Σε σχόλιό του για τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου η οποία θα υπογραφεί την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν υποστήριξε ότι η Άγκυρα «δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια».

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας σημείωσε ακόμα ότι «τo Ισραήλ, η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι και η Αίγυπτος συγκεντρώθηκαν κι άρχισαν να μιλούν για τον EastMed. Άρχισαν να σχεδιάζουν τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη που θα βρεθεί στην ανατολική Μεσόγειο, παρακάμπτοντας την Τουρκία. Μιλούν για αγωγούς, εμφανίζουν χάρτες. Όταν συμβαίνουν αυτά, εμείς δεν μπορούμε να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια».

Σε σχέση με τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών και τις αντιδράσεις της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας σχολίασε: «Η Ελλάδα υποστηρίζει πως παραβιάστηκε περιοχή περίπου 15 χιλιομέτρων και λόγω της Κρήτης εκείνοι θα αποταθούν στον ΟΗΕ. Ας αποταθούν, δεν είναι πρόβλημα για εμάς» ενώ ισχυρίστηκε, παράλληλα, ότι η Αίγυπτος δεν έχει πρόβλημα με τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης. «Στην πράξη, η Αίγυπτος είναι πραγματικά ικανοποιημένη με τη συμφωνία για τη θαλάσσια δικαιοδοσία που επετεύχθη με τη Λιβύη. Η θαλάσσια δικαιοδοσία τους επεκτάθηκε», υποστήριξε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa