Πολιτική

Άγρια κόντρα μεταξύ Βορίδη και Τσακαλώτου για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι. Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στην μομφή του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αστυνομίας και σημείωσε ότι ο λαός έχει επιλέξει να επιβληθεί ο νόμος στην χώρα.

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος ανέφερε πως «Δεν είστε μόνο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είστε ουσιαστικός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησε να σηματοδοτήσει ότι υπάρχει μια ανησυχία για τα έκτροπα που έχουμε δει. Προφανώς σας έδωσε ο λαός κάποιες εντολές στα δικαιωματικά προς τα δεξιά αλλά δεν σας έδωσε την άδεια να αφαιρέσετε το άσυλο των σπιτιών των ανθρώπων.Ούτε σας έδωσε την άδεια η αστυνομία να ξεβρακώνει κοριτσάκια στον δρόμο. Αυτός ο αυταρχισμός χρειάζεται απάντηση».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Βορίδη ο οποίος δήλωσε ότι «Εσάς η άποψη σας είναι ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει χούντα και αστυνομοκρατία; Άλλο αν υπάρχει μια υπέρβαση βίας που έκανε ένας και είναι ελεγκτέα και άλλο η γενίκευση. Η γενίκευση που κάνετε δεν είναι αθώα. Την κάνετε γιατί ψυχικά είστε ταυτισμένοι με τον συγκεκριμένο χώρο και τις έκνομες ενέργειες του. Αλλιώς θα λέγατε να ελέγξουμε τον αστυνομικό που δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Κι επειδή αναφέρεστε στο συγκεκριμένο η είσοδος σήμερα έγινε παρουσία εισαγγελέως».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa