Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ

Ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε στο «Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε ότι «Η Κυβέρνηση τους τελευταίους 6 μήνες έκανε μεγάλη προσπάθεια για να ξεκολλήσουμε στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ξέρετε, ωραία είναι να λέμε ότι είμαστε πρωταθλητές και πάμε καλά αλλά στο τέλος υπάρχει ένα ταμείο το οποίο εάν δεν απορροφηθεί θα έχουμε όλοι μας αποτύχει. Και δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε χρήματα. Δεν μπορεί σε μία Ελλάδα που έχεις κόψει συντάξεις, που έχεις αφήσει ανθρώπους πίσω και που προσπαθείς να τους βοηθήσεις να φύγουν μπροστά, να χάνεις χρήματα. Είναι απαράδεκτο. Και δεν θα χάσουμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «τα χρήματα να πιάσουν τόπο, να μην τα σκορπίσουμε όπως πολλές φορές τα είχαμε σκορπίσει στο παρελθόν, αλλά να τα χρησιμοποιήσουμε για κάτι που θα μείνει και θα παράγει πλούτο για τους Έλληνες και αφού τελειώσει το νέο ΕΣΠΑ».

Παράλληλα τόνισε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στη μείωση της γραφειοκρατίας για τα κοινοτικά προγράμματα, ενώ εξέφρασε την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προανήγγειλε ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης έκλεισε λέγοντας ότι «Θέλω να καλέσω ιδιαίτερα τους περιφερειάρχες να συμμετάσχουν σε αυτό το διάλογο. Δεν θα μπορέσουμε να έχουμε επιτυχία χωρίς την ενεργό ανάμειξη των περιφερειών. Θα βοηθήσουμε και ήδη υπάρχει ομάδα εργασίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες όσο γίνεται. Δεν θέλουμε να είμαστε στο ΕΣΠΑ η περισσότερο γραφειοκρατικά χώρα στην Ευρώπη. Θέλουμε να είμαστε η λιγότερο γραφειοκρατικά χώρα στην Ευρώπη. Και αυτό φυσικά κάποιους θα ξεβολέψει, θα δημιουργήσει και λίγες στεναχώριες γιατί όλοι στην Ελλάδα θέλουν να έχουν αρμοδιότητα και σφραγίδα. Όμως στο τέλος πρέπει να γίνει η δουλειά. Και η δουλειά είναι τα χρήματα να πιάσουν τόπο, να μην τα σκορπίσουμε όπως πολλές φορές τα είχαμε σκορπίσει στο παρελθόν, αλλά να τα χρησιμοποιήσουμε για κάτι που θα μείνει και θα παράγει πλούτο για τους Έλληνες και αφού τελειώσει το νέο ΕΣΠΑ. Αυτός είναι ο στόχος. Είναι ένα εθνικός στόχος, θα τον κάνουμε όλοι μαζί και τον ξεκινάμε σήμερα εδώ από το Μέγαρο Μουσικής».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa