Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Αμυγδαλέζα ήταν “Four Seasons” μπροστά στη Μόρια που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Αυτοί που μας κατηγορούσαν για την Αμυγδαλέζα και τώρα με κατηγορούν εμένα ότι χρησιμοποιώ τον όρο ΄λαθρομετανάστης’, έφτιαξαν το κολαστήριο της Μόριας», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ: «Η Αμυγδαλέζα ήταν Four Seasons μπροστά στη Μόρια».

Ο υπουργός τόνισε ότι θα επανέλθουν τα κλειστού τύπου κέντρα για τους μετανάστες επειδή με τον τρόπο αυτό στέλνεται και ένα μήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου ότι στην Ελλάδα δεν κυκλοφορεί κανείς ανεξέλεγκτος και ελεύθερος.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστοι μετανάστες επέστρεφαν στην Τουρκία, καθώς το σύστημα προέβλεπε τέσσερα επίπεδα για την εξέταση του ασύλου, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ακόμα και δέκα χρόνια για την επιστροφή ενός ατόμου.

«Η Τουρκία μας κατηγορεί στην Ευρώπη ότι δεν στέλνουμε πίσω μετανάστες. Διότι η Τουρκία για κάθε έναν που στέλνουμε πίσω, παίρνει χρήματα από την Ευρώπη. Και γιατί δεν τους στέλναμε πίσω; Γιατί είχαμε ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι ο Έβρος είναι καλά φυλασσόμενος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα ακολουθήσει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στο κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa