Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο ρόλος της Πολιτείας είναι να δημιουργήσει ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε εκδήλωση παρουσίασης μελέτης του ΙΟΒΕ, με θέμα: «Το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα», δήλωσε πως «Ο ρόλος της Πολιτείας είναι να δημιουργήσει ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς, γιατί αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι στόχος είναι «να πάμε την Ελλάδα σε μια σύγχρονη οικονομία και εκεί θα έχει και ισχυρή ασφάλιση(…) Να φτιάξουμε ευνοϊκό περιβάλλον για να κάνετε καλύτερη τη δουλειά. Αυτός είναι ο στόχος, όχι για σας, αλλά για να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να ενισχύουμε το εργαλείο της ιδιωτικής ασφάλισης. Δεν καταργούμε τον πρώτο ή τον δεύτερο πυλώνα, δεν καταργούμε ότι το κράτος θα έχει το μεγαλύτερο βάρος, αλλά λέμε για τα επικουρικά, ώστε να αποτελέσουν εργαλεία για να διασφαλίσει το μελλοντικό του εισόδημα ο πολίτης…και θέλω και μεγαλύτερη εμπλοκή σε θέματα υγείας».

Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, υπογράμμισε ότι «H συνεισφορά του κλάδου ασφάλισης στην ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο σε όρους ΑΕΠ όσο και σε όρους απασχόλησης και συμμετοχής στα δημόσια έσοδα. Η μελέτη αναδεικνύει για πρώτη φορά τις ιδιαίτερα σημαντικές πολλαπλασιαστικές επιδράσεις από τη δραστηριότητα του κλάδου στην κοινωνία και οικονομία. Το περιθώριο που έχει ο κλάδος για συμβολή στην ελληνική οικονομία είναι τεράστιο. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει αυτόματα, χρειάζονται παρεμβάσεις».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa