Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Στη Βουλή θα πέσουν οι κουκούλες για την Novartis

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης της υπόθεσης Novartis από τη Βουλή, «δεν καταδικάζω κανέναν, ούτε τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως  «δεν έχω αμφιβολία» ότι για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis «έχουν υπάρξει μεθοδεύσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση». Παράλληλα πρόσθεσε ότι μέχρι τον Νοέμβριο «θα έχει αλλάξει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Θα καταργηθούν σχεδόν όλα τα δικαιολογητικά. Όλη η διαδικασία θα τρέχει αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή χωρίς καμία διαμεσολάβηση».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός κάλεσε τους δικαιούχους προστασίας της πρώτης κατοικίας να «πάνε στις τράπεζες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ρύθμισης», υπογραμμίζοντας ότι η μαζική συμμετοχή θα διευκολύνει την παράταση του πλαισίου. Όπως ανέφερε οι τράπεζες έχουν ζητήσει παράταση ωστόσο, προς το παρόν «δεν έχει γίνει συμφωνία με τους θεσμούς για παράταση», ενώ «δεν την δίνουν εύκολα οι τροϊκανοί βλέποντας πως ο νόμος δεν έχει απήχηση».

Σε ότι έχει να κάνει με τους ρυθμούς ανάπτυξης ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως στόχος είναι το 2% φέτος, προσέγγιση ή υπέρβαση του 3% του χρόνου και επίτευξη ρυθμού 4% το 2021. Σε ότι έχει να κάνει με την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι«αφού ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο θα δοθεί η προκαταβολή από την εταιρεία Lamda στο Ελληνικό Δημόσιο και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης». Ακόμα υπογράμμισε ότι έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες έκδοσης των απαραίτητων ΚΥΑ για τις επενδύσεις σε Αφάντου και Κασσιόπη.

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa