Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα έργα στο Ελληνικό θα ξεκινήσουν στο τέλος του έτους

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα πως είναι άκρα ρεαλιστικό το σενάριο τα έργα στο Ελληνικό να ξεκινήσουν στο τέλος του έτους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι ΚΥΑ που ξεμπλοκάρουν το έργο, μέχρι να τελειώσει ο Αύγουστος θα είναι έτοιμες, αλλά για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα εξαρτάται και από την εταιρία.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά πως «Εχει επανέλθει το ενδιαφέρον για την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά και για άλλες επενδύσεις, καθώς βλέπουν ότι πάμε πολύ γρήγορα στο Ελληνικό».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σε θέση να τηρεί τα χρονοδιαγράμματα για τις επενδύσεις, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση των στόχων του.

Ακόμα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για το καζίνο λέγοντας πως Πρέπει πρώτα να εκδοθούν οι ΚΥΑ τότε η Επιτροπή Παιγνίων θα εκδώσει τους όρους για τη διαγωνιστική διαδικασία, και μετά θα εκκρεμεί η ΚΥΑ για τη διανομή μεταξύ επενδύτη – δημοσίου μετά την ολοκλήρωση της σύμβασης η οποία δεν αλλάζει» και διευκρίνισε πως ο διαγωνισμός θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τέλος κατέληξε τονίζοντας πως «Την άλλη εβδομάδα θα δείτε τις προτάσεις μας για την Επιτροπή Ανταγωνισμού η διαδικασία διορισμού περνάει πρώτα από τη Βουλή. Ήδη συζητάμε τα πρόσωπα για να φτιάξουμε μια Επιτροπή ακομμάτιστη και με το απαιτούμενο κύρος για να παίξει το ρόλο της».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa