Το Eurohoops αποφάσισε να αναδείξει τις δικές του επιλογές μέσα από την ψηφοφορία του κοινού αλλά και των συντακτών, σχετικά με τον καλύτερο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα του 2016.

Τελικά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν μία εύκολη επιλογή. Η ψηφοφορία του κόσμου βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στον σύλλογο που στηρίζουν επομένως η ψήφος των «ειδικών» ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Από τη στιγμή που μία από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις του Eurohoops είναι η ελληνική δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε πρώτος με 22.939, την ώρα που οι ψήφοι από την Τουρκία έφεραν τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στη δεύτερη θέση με 13.721 ψήφους. Από εκεί και πέρα την πεντάδα συμπλήρωσα οι Μίλος Τεόντοσιτς (2.897), Νάντο Ντε Κολό (784) και Νίκολα Γιόκιτς (530).

Ο «Greek Freak»  ήρθε πρώτος στην προτίμηση του κοινού αλλά και πρώτος σε τέσσερις από τις έξι εκδόσεις με αποτέλεσμα να είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης τους 2016 για το Eurohoops. Ακριβώς πίσω του βρίσκεται ο Μίλος Τεόντοσιτς που μπορεί να ήταν τρίτος σε ψήφους από το κοινό, όμως ήταν η πρώτη επιλογή δύο εκδόσεων, ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Νάντο Ντε Κολό ως τέταρτος στην ψηφοφορία του κοινού και εκ των βασικών επιλογών από τις εκδόσεις.