Κοινωνία

Άλλος Μιχαλολιάκος στο «σκαμνί»: Τα αρνήθηκε όλα, «έδωσε» στελέχη του, δεν τόλμησε να ψελλίσει το όνομα Φύσσα

Όλες τις κατηγορίες που αποδίδονται στον ίδιο και τη Χρυσή Αυγή αρνήθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος στην απολογία του, ενώ δεν ανέφερε καν το όνομα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Την ίδια ώρα έξω από το Εφετείο γινόταν μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς μέσα στην αίθουσα. Παρούσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα.

Στον καταιγισμό των ερωτήσεων από τη μεριά της Προέδρου, ο «φύρερ» της Χρυσής Αυγής έπεσε σε αντιφάσεις, ενώ αναγκάστηκε να καταρρίψει προηγούμενες απολογίες στελεχών του με στόχο, προφανώς, να γλιτώσει ο ίδιος από τις βαριές κατηγορίες.

Στην εισαγωγική του δήλωση μπροστά στο δικαστήριο, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δήλωσε: «Θέλω να δηλώσω αθώος για τις κατηγορίες που μου αποδίδονται, που μου αποδόθηκαν κατόπιν πολιτικής σκευωρίας για τη δράση 25 χρόνων. Η ιδέα της Δικαιοσύνης που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και δίνει το δικαίωμα της υπερασπίσεως να θριαμβεύσει».

Στη συνέχεια φρόντισε να προαναγγείλει σε τι μήκος κύματος θα κινηθεί, μιλώντας με ιδιαίτερα υποτιμητικό τόνο για τους άλλοτε βουλευτές του κόμματός του, λέγοντας: «Πώς είναι δυνατόν να κάνω εγκληματική οργάνωση με έναν που πουλούσε τυρόπιτες στο Περιστέρι και έναν που έβοσκε μοσχάρια αλλού».

Σε αντίθεση με τους Ματθαιόπουλο, Κασιδιάρη, Λαγό, αρνήθηκε χωρίς περιστροφές τον ναζισμό λέγοντας μάλιστα πως: «Είμαστε εθνικιστές και όχι ναζιστές. Ο εθνικισμός δεν είναι διεθνιστικός και ο ελληνικός δεν μπορεί να ταυτίζεται με τον ιταλικό ή τον γερμανικό».

«Mea culpa»

Ο Μιχαλολιάκος διέψευσε τον μάρτυρα υπεράσπισής του, Άρη Σπίνο που δήλωσε ότι γνώριζε για τη δολοφονία Φύσσα λίγη ώρα μετά την πραγματοποίησή της, υπαινισσόμενος πως είναι… χαφιές, ενώ στην ερώτηση της έδρας «τότε γιατί τον φέρατε;», απάντησε ο συνήγορος και αδελφός του, Μιχαλόλιας: «Mea culpa».

Αυτό που ονομάζεται Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Θέλω να δηλώσω ότι για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία, κάθεται στο εδώλιο πολιτικός αρχηγός για πράξη ενός οπαδού. Και πριν λίγο καιρό στην Ιταλία ένας οπαδός του Ματέο Σαλβίνι, είχε πυροβολήσει εναντίον λαθρομεταναστών, αλλά δεν κατηγορήθηκε το κόμμα Σαλβίνι. Ασφαλώς δεν έχουν θέση στην πολιτική ζωή. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι μετά τα Δεκεμβριανά, στη Συμφωνία της Βάρκιζας οι φυσικοί αυτουργοί δικάστηκαν, αλλά όχι και η ηγεσία του κόμματος. Η κατηγορία είναι περί εγκληματικής οργάνωσης.

Ποια εγκληματική οργάνωση; Ήμασταν γνωστοί και εν τοιαύτη περιπτώσει πέρασαν από αυτό το βήμα, οι βουλευτές, με τι σκεπτικό είναι δυνατόν όλοι αυτοί που εξέλεξε ο λαός να είναι ταυτόχρονα εγκληματικές οργανώσεις. Οι τρεις που δεν εξελέγησαν από τους βουλευτές του Μαΐου δεν θεωρούνται κατηγορούμενοι. Εκείνος που εξελέγη και παραιτήθηκε δεν τον κατηγορούν.

Πώς είναι δυνατόν να κάνω εγκληματική οργάνωση με έναν που πουλούσε τυρόπιτες στο Περιστέρι και έναν που έβοσκε μοσχάρια αλλού. Είμαστε εθνικιστές και όχι ναζιστές. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όχι μόνο τον εαυτό μου.

Συνελήφθην στην κατοικία μου, ξημερώματα με μαύρα τεθωρακισμένα λες και πήγαιναν να συλλάβουν τον Μπιν Λάντεν. Ήταν εκεί ήδη κάμερες από τηλεοπτικά κανάλια. Πώς είναι δυνατόν; Το γνωρίζαμε ότι ετοιμάζεται αυτή η ιστορία. Οδηγηθήκαμε στην ΓΑΔΑ που αντιμετωπίσαμε κατηγορία, χωρίς να μας δώσουν στοιχεία της δικογραφίας. Όταν τα ζήτησα αρνήθηκαν να μου τα δώσουν και ο δικηγόρος μου αρνήθηκε να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα. Μας καθυστερούσαν στα μετακινήσεις για να παίξουμε στα δελτία ειδήσεων. Ήταν μια επιχείρηση Σοκ και Δέος, προκειμένου να τρομοκρατήσουν έναν ολόκληρο κόσμο, να ποινικοποιήσουν ένα ολόκληρο πολιτικό κίνημα. Σαν κοινούς ποινικούς εγκληματίες. Ήταν ένα τηλεοπτικό σόου, που είχε σκοπό αφ’ ενός να κάψει το ηθικό μας αλλά και να τρομοκρατήσει τον λαό. Να τους πει μην πάτε μ’ αυτούς γιατί είναι εγκληματίες και θα φορέσουν και σε εσάς χειροπέδες.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι σήμερα, έχουμε λιντσαριστεί από τα ΜΜΕ. Στα ΜΜΕ υπήρχε πλήρης απαγόρευση να πούμε την άποψή μας. Στις εκλογές η ίδια η κυβέρνηση, δεν έδωσε τον χρόνο που προβλεπόταν στην κρατική τηλεόραση. Όλοι σιωπούσαν. Κανείς απ’ όλους αυτούς που παριστάνουν τους Δημοκράτες, δεν πήρε τον λόγο να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμά μας. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια συρραφή υποθέσεων, που ήταν στη Δικαιοσύνη. Με μέθοδο Φρανκεστάιν, εντελώς διαφορετικές υποθέσεις, με τις οποίες δεν έχω καμία σχέση.

Το έγκλημα στο Κερατσίνι το καταδίκασα από την πρώτη στιγμή στο Περιστύλιο. Για ανάλογο περιστατικό είχε προφυλακιστεί στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και ποτέ δεν κατηγορήθηκε η ηγεσία της ΝΔ. Δεν έγινε καμία αναγωγή και δίωξη για τη δολοφονία του Λαμπράκη. Δικαίως δεν τους κατηγόρησε κανείς. Ο εμπνευστής της εταρείας δολοφόνων Παπαδόπουλος, ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος. Απόλυτα νόμιμη η δράση του κόμματος. Πιέζονταν όλοι για να είναι έτσι. Για όλα μπορείτε να με κατηγορήσετε εκτός από το ότι είμαι ανόητος. Δημιούργησα ένα πολιτικό κίνημα που κατάφερε να εισέλθει τέσσερις φορές στη Βουλή, παρά τη λάσπη ενός ολόκληρου συστήατος. Η ΧΑ ξεκίνησε σαν ομάδα ανθρώπων που είχαν συναντηθεί στ Κ4Α, ΕΝΕΠ, άνθρωποι με ιδανικά εθνικά, αντιμαρξιστές, χωρίς όμως πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν ήταν σκοπός μας να κατέβουμε στην πολιτική. Είχα προσωπική εμπλοκή με πολιτικά σχήματα χωρίς να έχει σχέση η ΧΑ. Τοποθετήθηκε μέλος Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΕΝ.

Με διαδέχτηκε τότε ο Μάκης ο Βορίδης, επί των ημερών του οποίου το 1985 μετά από ομιλία της ΕΠΕΝ στη Σπάρτη, ένας οπαδός της ΕΠΕΝ, σκότωσε έναν αριστερό και δεν κατηγορήθηκε ποτέ ούτε ο Βορίδης ούτε η ΕΠΕΝ. Το 1983 κάναμε μια δήλωση στον Άρειο Πάγο, που ιδρύαμε το κόμμα Λαϊκός Σύνδεσμος, σκέτο, μέχρι το 1994 όταν συμμετείχαμε στις Ευρωεκλογές για να γίνει ευρύτερα γνωστό το ψηφοδέλτιό μας, λόγω της εφημερίδας μας και υπάρχει στα μητρώα του ΑΠ η αλλαγή του τίτλου. Μετά τις εκλογές 94 και 96 η ΧΑ δεν είχε ευμενή αποτελέσματα, δεν πέτυχε τον στόχο της.

Ο λαός προτίμησε να ξαναψηφίσει αυτόν που κατέβασε τη σημαία από τα Ίμια. Αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε συμμαχίες και συνεργασίες. Το 1999 στις ευρωεκλογές, μας βρήκε στο κόμμα Πρώτη Γραμμή του Πλεύρη, χωρίς να αναφέρεται το όνομα της ΧΑ. Το 2000 στηρίξαμε το κόμμα του Μιχαλόπουλου και το 2004 την Πατριωτική Συμμαχία. Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε αυτόνομα πλέον το 2007, στο 7ο Συνέδριο μας που έγινε στο Ηλέκτρα Παλάς που ανήκε στην Αρχιεπισκοπή και μας το είχε παραχωρήσει δωρέαν, ο μακαριστός Χριστόδουλος Στις περισσότερες από 200 έρευνες σε γραφεία και σε εμένα, δεν βρέθηκε έγγραφο γραμμένο σε γραφομηχανή. Το κείμενο περί αρχής του αρχηγού, είναι ένα ανερμάτιστο κείμενο.

Έχει και τμήμα αισθητικών μελετών και φιλοσοφικών ερευνών. Το κοινοβουλευτικό έργο της ΧΑ, το γγ τον κ. Μπαλτάκο τον γνωρίζω από το 1973 όταν ήμασταν μαζί σε διάφορες οργανώσεις για το Κυπριακό. Είχα πολλές επαφές μαζί του, στο ΕΝΕΠ και είχα συνομιλίες. Όσα ελέχθησαν στο κείμενο Μπαλτάκου είναι απολύτως ακριβή και τα είπε και σε μένα ο Μπαλτάκος. Η Δικαιοσύνη, εκείνοι που χειρίζονται την υπόθεσή μας, δεν τον κάλεσαν να καταθέσει. Ο εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν δημοσίου ενδιαφέροντος και θα έπρεπε να γίνει έρευνα, δεν έγινε όμως καμία έρευνα. Την ΧΑ προσπαθούν να την παρουσιάσουν σαν εγκληματική οργάνωση 30 χρόνια. Θα σας διαβάσω από το βιβλίο, τι έγραφε το 1993, ο φιλοδοξών να παίξει ρόλο Ιαβέρη, Ψαρράς. Είχαμε απαντήσει με δημοσίευμα της εφημερίδας μας, στο οποίο αναφέρεται ότι είμαστε Έλληνες εθνικιστές. Λέγαμε ότι είναι αποκύημα φαντασίας. «Είναι δυνατόν νόμιμο κόμμα να κάνει παράνομες πράξεις».

Πολιτική στόχευση, αρχές του 1995, ο βουλευτής του ΚΚΕ Κολοζώφ καταθέτει ερώτηση ζητώντας να βγει η ΧΑ εκτός Νόμου. Απαντά ο Παπαθεμελής, το φρόνημα είναι ελεύθερο και διώκεται μόνο η παράνομη πράξη. Ο Κολοζώφ του είπε απογοητεύσατε τον Δημοκρατικό κόσμο της χώρας. Ο Κουναλάκης καταθέτει αντίστοιχη ερώτηση. Πολλές οι περιτπώσεις που η ΧΑ βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα και αποδείχτηκε ότι είναι αθώα. Το 1993 είχαμε το χαράκωμα της μαθήτριας στους Αμπελοκήπους. Είπαν πως το έκαναν Χρυσαυγίτες. Γίνεται πορεία, μαζεύονται οι εφημερίδες μας από τα περίπτερα. Και ζητούν να βγούμε εκτός νόμου. Ο υπουργός Γείτονας πίεζε να σχηματιστει δικογραφία. Ο ιατροδικαστικές, αποφάνθηκε πως ήταν τατουάζ με την θέληση της μαθήτριας.

Ευρωεκλογές 1994, ένα άτομο προσπαθεί να μαχαιρώσει τον ευρωβουλευτή Εφραιμίδη, κατηγορούν εμάς. Ουδεμία σχέση είχαμε. Στην περίπτωση του 2013, είναι ομολογημένη από τους ίδιους τους εκπροσώπους της παρατάξεως. Ο υπουργός που είχε αναλάβει την δίωξη της ΧΑ και την έστησε ένα χρόνο αργότερα, κατηγορούσε τη ΧΑ για τον φόνο στην οδό Αναξαγόρα. Υπήρχαν και δήθεν μάρτυρες, μέλη αριστερών οργανώσεων. Το έγκλημα εξιχνιάστηκε ως ξεκαθαάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά. Ο τελευταίος που ήθελε μια τέτοια πράξη ήταν η ΧΑ, οι υπόλοιποι βλέποντας τις δημοσκοπήσεις περίμεναν. Το είχε προαναγγείλει ο Βορίδης την δίωξη για εγκληματική οργάνωση. Τον Μπαλτάκο δεν τον κάλεσε ποτέ κανείς.

«Έκαψε» τη Νίκαια

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, στην προσπάθειά του να αποστασιοποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο από την Τοπικής της Νίκαιας, «έκαψε» και τον ισχυρισμό των μελών της συγκεκριμένης Τοπικής πως το μαζικό sms εστάλη για μοίρασμα φυλλαδίων για επικείμενη ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Σημείωσε χαρακτηριστικά, πως δεν είχε αποφασίσει ακόμα αν θα πάει για ομιλία στη Νίκαια.

Πρόεδρος: Λέτε ήταν να κάνω μια ομιλία δεν το είχα αποφασίσει. Άρα πως μοίραζαν τρικάκια για το ίδιο βράδυ;

Μιχαλολιάκος: Δεν έχετε ακούσει πολιτικούς που προγραμματίζουν μια ομιλία και την ακυρώνουν. Πολλές φορές αναβάλλονται οι ομιλίες μου γιατί δεν μπορώ, γιατί αρρώστησα. Είχαν γίνει τα γεγονότα στο ΠΑΜΕ και ήθελα ησυχία. Γι αυτό το σκεφτόμουν.

Αναπλ. Εισαγγελέας: Τον Πατέλη με ποια δικαιολογία τον απολύσατε;

Μιχαλολιάκος: Απασχολούσε την κοινή γνώμη και ο Πατέλης και ο Καζαντζόγλου, και θέλαμε μέχρι να καθαρίσουν τα πάντα. Ήταν υπάλληλοι του κόμματος, δεν μπορούσα να τους διαγράψω μπορούσα να τους απολύσω.

Ένταση στο τέλος

Με ένταση ολοκληρώθηκε η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου καθώς μέλη του ακροατηρίου φώναζαν ρυθμικά «δολοφόνε δολοφόνε» και «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί». Απαντώντας οι υποστηρικτές του Νίκου Μιχαλολιάκου φώναζαν «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa