Πολιτική

Άμεση και ξεκάθαρη απάντηση Γεωργιάδη σε Τσίπρα : «Όσα είπατε για το Ελληνικό ήταν όλα ψέματα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, και του έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση στα όσα είπε για σχέσεις της παρούσας κυβέρνησης με την Lamda Development

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει σε ποιο σημείο ακριβώς η κυβέρνηση εξυπηρετεί την εταιρία αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν να σταματήσει η επένδυση.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «Θα σας μιλήσω με σεβασμό που αρμόζει στο θεσμικό σας αξίωμα αλλά μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Καταθέσαμε τροπολογία στο νόμο 2012 . Μια τροπολογία 3 γραμμών με νομοτεχνική αποσαφήνιση . Είπατε ψευδώς ότι με το νόμο αλλάξαμε τους όρους σύμβασης. Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει να λέτε τέτοια ψέματα για μια πολύ σοβαρή επένδυση που και εσείς με τον τρόπο σας προσπαθήσατε να στηρίξετε. Καταθέτω για τα πρακτικά την τροποποίηση του νόμου 2012 που φέρατε εσείς και ψηφίστηκε 1.11.2018 με υπογραφές δικών σας υπουργών. Παρακαλώ να μου πείτε με ποιο σημείο της τροπολογίας μας ευνοείται ο επενδυτής. Να πείτε συγκεκριμένα ότι αυτή η φράση της τροπολογίας ευνοεί τον επενδυτή. Αν δεν το κάνετε πάει να πει ότι όσα είπατε νωρίτερα ήταν άπτερα πτερόεντα».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε ότι «Είπατε ότι εμείς ευνοούμε τον επενδυτή και τα συμφέροντα. Αλλά μπορεί να υπάρχουν και συμφέροντα που δεν θέλουν την επένδυση. Ξέρετε πόσο εύκολο θα μου ήταν να πω ότι ήρθατε εδώ για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση. Για να καταλαβαινόμαστε. Το να τσακωνόμαστε στην Βουλή στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό και στους επενδυτές την ώρα που θέλουμε να δείξουμε ότι χώρα αλλάζει σελίδα. Εγκαταλείψτε αυτά που κάνατε στο παρελθόν. Όσα είπατε για το Ελληνικό ήταν όλα ψέματα».

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Ανταγωνισμού τονίζοντας πως «Καλά επί των ημερών σας υπήρχε καρτέλ στον Τύπο και το επιτρέψατε για 4,5 χρόνια ; Απαράδεκτο. Έχετε μια ατυχία. Και να θέλετε να βγείτε στο πεζοδρόμιο δεν μπορείτε γιατί σας συνοδεύει το κυβερνητικό σας παρελθόν. Να σας ρωτήσω. Κατερίνα Σαββαΐδου σας θυμίζει τίποτα; Την φάγατε με μια ψευδή δημοσίευση και την καθαιρέσατε ενώ η γυναίκα δικαιώθηκε. Εμείς κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πριν από τις εκλογές όταν φέρατε την Θάνου και την εκλέξατε με την Χρυσή Αυγή είπαμε ότι αυτή η εκλογή θα είναι άκυρη. Διορίσατε την κα Θάνου αλλά διορίσατε και την νομική σύμβουλο του κ. Παππά στην συγκεκριμένη επιτροπή. Η μισή κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε σε κρατικές θέσεις και επιτροπές. Εμείς λέμε ότι σε μια τόσο σοβαρή επιτροπή δεν μπορεί να υπάρχει κανένας με ίχνος πολιτικής επιρροής. Σας καλώ να υπερψηφίσετε την τροπολογία και να δείξετε ότι κάτι διδαχθήκατε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa