Υγεία

Άμεση παρέμβαση Κικίλια για κρούσμα μηνιγγίτιδας

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιβάτης λεωφορείου στη Λάρισα, πακιστανικής καταγωγής, λιποθύμησε. Άμεσα, ο οδηγός ακινητοποίησε το λεωφορείο και γιατροί που συνταξίδευαν, έσπευσαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Όπως διαπιστώθηκε, ο άντρας έπασχε από φυματιώδη μηνιγγίτιδα, κάτι που προκάλεσε αρχικά πανικό.
Αμέσως ειδοποιήθηκε στο προσωπικό του τηλέφωνο από επιβάτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε για την υπόθεση τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.
Όπως προέκυψε, ο άνδρας νοσηλευόταν με τη συγκεκριμένη ασθένεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, από το οποίο και μετέβη στην Αθήνα για να συγκεντρώσει προσωπικά έγγραφα που κρίθηκαν απαραίτητα για τη νοσηλεία του, καθώς όπως ξεκαθαρίστηκε από το νοσηλευτικό ίδρυμα, η νόσος του δεν είναι μεταδοτική.
Παρά τις διαβεβαιώσεις, όμως, ότι η συγκεκριμένη μορφή μηνιγγίτιδας δεν είναι μεταδοτική, με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον ασθενή και να τον μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa