Κόσμος

Άμεση προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανακατασκευή της Notre Dame

Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχασε καθόλου καιρό και σήμερα προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την ανακατασκευή του ιστορικού βέλους της Παναγίας των Παρισίων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ο διαγωνισμός «θα επιτρέψει να απαντηθεί η ερώτηση αν πρέπει να ανακατασκευασθεί ένα πανομοιότυπο βέλος ή αν χρειάζεται ένα νέο βέλος, προσαρμοσμένο στις τεχνικές και τις προκλήσεις της εποχής μας».

Το ιστορικό βέλος που κατέρρευσε από τις φλόγες είχε κατασκευαστεί από ξύλο και μολύβι στις αρχές τον 19ο αιώνα. Το συνολικό ύψος του ήταν 93 μέτρα και ο αρχιτέκτονας του ήταν ο Viollet-Leduc. Η στιγμή που έπεφτε ζωσμένο από τις φλόγες θα αποτελέσει ιστορική στιγμή και θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στα πλαίσια αυτά και για να καταφέρει να συγκεντρώσει οικονομικούς πόρους, η γαλλική κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο με το όνομα «Νοτρ Νταμ», στο οποίο θα περιλαμβάνονται γενναίες φοροαπαλλαγές σε όλους τους ιδιώτες που θα προσφέρουν δωρεές για την αποκατάσταση του εθνικού μνημείου.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa