Κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι η συμμετοχή του κόσμου έστειλε μήνυμα για την ονομασία των Σκοπίων και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο να του απαντά ότι είναι «αναξιόπιστος και λαϊκιστής».

«H εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων» είπε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

»Σέβομαι και συμμερίζομαι αυτή την ευαισθησία. Ούτε μπορούν τα λίγα ακραία στοιχεία να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης λαϊκής διαμαρτυρίας.

»Μια διαμαρτυρία που εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε μια Κυβέρνηση που κινείται εν κρυπτώ και που, με τις πράξεις και τις παραλήψεις της, δείχνει ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα»

Με ανακοίνωση του γραφείο τύπου του η Κυβέρνηση

Στην δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το γραφείο Τύπου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου απάντησε με ανακοίνωση.

«Ο κος Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του για το σημερινό συλλαλητήριο απέδειξε ότι είναι ένας βαθιά αναξιόπιστος, ευθυνόφοβος και λαϊκιστής πολιτικός.

Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση που θα χειριστεί και αυτό το κρίσιμο θέμα, δεν έχει μάθει να φοβάται την ευθύνη, όταν είναι να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου η συμμετοχή σε αυτό ξεπέρασε το μισό εκατοκμμύριο κόσμο, ενώ δεκάδες λεωφορεία εγκλωβίστηκαν στα διόδια των Μαλγάρων.

Σχολιάστε ...