Πολιτική

Άνγκελα Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο

Άνγκελα Μέρκελ

«Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο, η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο» υπογραμμίζει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σε αποκλειστική δήλωσή της στην «Καθημερινή», εν όψει της διήμερης επίσκεψής της στην Αθήνα από σήμερα το απόγευμα.

«Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων όσο και ως εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», τονίζει η καγκελάριος Μέρκελ.

Η Άνγκελα Μέρκελ αναγνωρίζει στη δήλωσή της ότι: «τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολλά χρόνια στην Ελλάδα» για να σημειώσει, ωστόσο, ότι «η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα», επισημαίνοντας ότι «αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον».

Επίσης, διαβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα στην πορεία της αυτή, μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa