Slider Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Άννα Καραμανλή στο «Π»: Απαιτείται ενότητα και ομοψυχία

«Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται η χώρα για να προχωρήσει είναι ενότητα και ομοψυχία», τονίζει σε συνέντευξή της στο «Π» η Άννα Καραμανλή, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών. «Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι θα υπάρξει ένα διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας», επισημαίνει. Η κα Καραμανλή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα νότια προάστια, όπου και είναι υποψήφια βουλευτής.

«Ο μεγάλος μας στόχος», τονίζει,«είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης στα Νότια. Να αξιοποιήσουμε το παραλιακό μέτωπο, να προωθήσουμε ζητήματα όπως η σύνδεσή του με το μετρό, η ολοκλήρωση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Να αξιοποιήσουμε δηλαδή τα πλεονεκτήματα της περιοχής, προσφέροντας θέσεις εργασίας, βελτιωμένη καθημερινότητα και καλύτερη ποιότητα ζωής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του υποστηρίζουν, κα Καραμανλή, ότι μπορούν να «γυρίσουν» το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και να ανατρέψουν τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν;Ποια είναι η δική σας θέση;

Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αντιληφθεί τι έγινε πριν από τρεις εβδομάδες. Και, δυστυχώς, συνεχίζουν το ίδιο βιολί. Και στην αλαζονεία και στην πολιτική τους πρακτική. Παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι το ρουσφετολογικό όργιο στη Βουλή. Με διορισμούς των θυγατέρων και του κομματικού στρατού. Αυτοί είναι η Ελλάδα των πολλών; Έτσι καταπολεμά τις ελίτ ο κ. Τσίπρας; Έτσι περιμένει να πείσει όσους του γύρισαν την πλάτη πριν από λίγες ημέρες; Αποκαλύπτεται μέρα με την ημέρα το αληθινό και κυνικό πρόσωπο της Αριστεράς, που κουνούσε το δάχτυλο μιλώντας για ισότητα και αλληλεγγύη. Οικογενειοκρατία, ευνοιοκρατία και γιουρούσι στο κράτος. Όλα αυτά μεγαλώνουν τον θυμό της κοινωνίας, που επιζητά πλέον εμφατικά την πολιτική αλλαγή και εμπιστεύεται τη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται όμως ότι η προοπτική μιας νίκης της ΝΔ ανοίγει την όρεξη στους εταίρους για να ξαναζητήσουν απολύσεις και νέα μέτρα λιτότητας.

Η έκθεση της Κομισιόν επεσήμανε τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Και έσπευσε ο κ. Τσίπρας να βγει και να κινδυνολογήσει ότι έρχεται η ΝΔ για να φέρει το απόλυτο σκοτάδι και την καταστροφή. Αγνοώντας ότι το καμπανάκι της Κομισιόν αφορά τη δική του πολιτική. Και ξαναέβγαλε από την ντουλάπα τη στολή του αντιμνημονιακού από το 2014, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει και να διχάσει και πάλι τους Έλληνες. Όμως συχνά η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και η ελληνική κοινωνία έχει πάψει εδώ και καρό να συγχωρεί στον κ. Τσίπρα τις κωλοτούμπες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,πάντως, ψήφισε μέτρα που περιλαμβάνονται και στο δικό σας πρόγραμμα, με τελευταίο παράδειγμα τη μη μείωση του αφορολόγητου. Δεν έπρεπε να το ψηφίσετε;

Η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν παραιτηθεί είναι ακόμη μία σπασμωδική κίνηση που φανερώνει τον πανικό τους και την απεγνωσμένη τους προσπάθεια να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Παρέλαβαν το αφορολόγητο στα 9.500 ευρώ και έχουν βάλει την υπογραφή τους για αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ. Τώρα το ξεψηφίζουν, ενώ πριν από 20 ημέρες καταψήφιζαν τη δική μας τροπολογία και έλεγαν ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος». Μετά από ήττα με 9,5 μονάδες, προφανώς βρέθηκαν με κάποιον θαυματουργό τρόπο τα χρήματα. Αν περιμένει να «στριμώξει» πολιτικά τη ΝΔ με τέτοια φθηνά κόλπα, ο κ. Τσίπρας πλανάται πλάνην οικτράν. Ο ίδιος συνεχίζει να εκτίθεται ανεπανόρθωτα και να απαξιώνεται ακόμα περισσότερο στα μάτια των πολιτών.

Τι διαφορετικό έχουν να περιμένουν τελικά οι πολίτες από μια δική σας κυβέρνηση; Πού θα βρείτε τους πόρους για να υλοποιήσετε όσα λέτε και πόσο σύντομα θα νιώσουν τη διαφορά;

Μετά από μια βαθιά διχαστική περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται η χώρα για να προχωρήσει είναι ενότητα και ομοψυχία. Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι θα υπάρξει ένα διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας. Απευθυνόμαστε σε όλους και νοιαζόμαστε για όλους.

Από εκεί και πέρα, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας και χωρίς να υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε, παρουσιάζουμε μια ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση. Το τρίπτυχο στο οποίο ρίχνουμε το βάρος είναι μείωση φόρων, επενδύσεις και ασφάλεια.

Η φορολογία έχει στραγγίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά και οι μειώσεις που θα γίνουν θα έχουν άμεσο αντίκτυπο σε όλους.

Το ίδιο και η άμεση υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν το μήνυμα ότι δεν είμαστε πλέον αλλεργικοί στις επενδύσεις και θα μας ξαναβάλουν στον επενδυτικό χάρτη.

Τέλος ο τρίτος μεγάλος μας στόχος είναι να αισθανθούν οι πολίτες και πάλι ασφαλείς. Να μπει ένας φραγμός στο χάος της ασυδοσίας και της παραβατικότητας. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και θα το πετύχουμε.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις στην εκλογική σας περιφέρεια και πώς θα τις αντιμετωπίσετε;

Τα Νότια είναι μία περιφέρεια με τεράστιες δυνατότητες, αλλά και σημαντικά προβλήματα. Έχει το μοναδικό πλεονέκτημα του παραλιακού μετώπου, το οποίο ταυτόχρονα αποτελεί μια αναπτυξιακή πρόκληση. Έχει σπουδαίους χώρους πολιτισμού, όπως είναι αυτός του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Έχει το Ελληνικό και την εμβληματική επένδυση, που μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα, προσφέροντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας. Έχει τον Υμηττό, τον μεγαλύτερο πνεύμονα της Αττικής, που οφείλουμε να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Αλλά και να αναδείξουμε τις προοπτικές του. Περιλαμβάνει όμως ταυτόχρονα περιοχές με υψηλούς δείκτες εγκληματικότητας, αλλά και μεγάλα ποσοστά ανέργων ή υποαπασχολουμένων.

Ο μεγάλος στόχος είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης στα Νότια. Να αξιοποιήσουμε το παραλιακό μέτωπο, να προωθήσουμε ζητήματα όπως η σύνδεση του με το μετρό, η ολοκλήρωση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Να αξιοποιήσουμε δηλαδή τα πλεονεκτήματα της περιοχής, προσφέροντας θέσεις εργασίας, βελτιωμένη καθημερινότητα και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Γιατί οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στα Νότια να προτιμήσουν την Άννα Καραμανλή;

Η Άννα Καραμανλή είναι κομμάτι της κοινωνίας και όχι αποκομμένη από αυτήν. Αγωνίζεται από μικρό παιδί, χωρίς να της έχει χαριστεί τίποτα. Ζει από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών. Γι’ αυτό και μπορεί να τους εκπροσωπήσει. Με δυναμισμό και μαχητικότητα. Να διεκδικήσει λύσεις και να αντισταθεί στο άδικο και στον παραλογισμό. Χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς περιστροφές. Και θα έχει πάντα μαζί τους μια σχέση ειλικρινή και χωρίς διαμεσολαβητές. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά μου, με αυτόν τον τρόπο έχω μάθει να πολιτεύομαι και ζητώ την εμπιστοσύνη τους για να συνεχίσουμε μαζί την προσπάθεια.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa