Πολιτική

Άνοιξε «πόλεμο» με εκπαιδευτικούς και ΔΑΚΕ η Νίκη Κεραμέως

Πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς και ακόμα και με τη ΔΑΚΕ άνοιξε η Νίκη Κεραμέως μετά την ερώτηση που έκανε στον υπουργό Παιδείας για τις προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για καθηγητές «φαντάσματα» που πηγαίνουν στα σχολεία μια και δυο ώρες την ημέρα.

Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, συγκεκριμένα, ανέφερε μεταξύ άλλων «άγνωστο παραμένει αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει λάβει υπόψη την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς κάνει λόγο για εκπαιδευτικούς “φαντάσματα” που εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιονεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων» κάτι που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των εκπαιδευτικών γαλάζιων και μη.

Μάλιστα αρκετές ΔΑΚΕ ανά νομό έχουν βγάλει καυστικές ανακοινώσεις και ζητούν από την Κεραμέως να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση της κεντρικής ΔΑΚΕ παρά τα τηλέφωνα που έχουν πέσει σύμφωνα με πληροφορίες. Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως στην ιστοσελίδα της, η Νίκη Κεραμέως έχει παραλείψει την παράγραφο που αναφέρεται στους εκπαιδευτικούς «φαντάσματα», μετά το θόρυβο που σηκώθηκε.

 Η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της ΝΔ

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κ. Κεραμέως και οι αναπληρωτές Τομεάρχες, κ. Γιάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδος, κυρία Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Καστοριάς και κ. Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου σχετικά με τις εξαγγελθείσες προσλήψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική προχειρότητα και στον τομέα αυτό. Εξαγγέλλει προσλήψεις χωρίς να παρουσιάζει τις παραμέτρους του σχεδιασμού.

Δεν ακούσαμε λέξη για το πλήθος των λειτουργικών και των οργανικών κενών προς κάλυψη.

Δεν ακούσαμε λέξη ως προς τις προτεραιότητες που θα δοθούν, ανά βαθμίδα και ειδικότητα.

Δεν ακούσαμε λέξη για τους πόρους από τους οποίους θα καλυφθούν οι προσλήψεις.

Περαιτέρω, άγνωστο παραμένει αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει λάβει υπόψη την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιονεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η πάγια τακτική της Κυβέρνησης να δρα χωρίς στόχευση και χωρίς πρότερη διερεύνηση αναγκών σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς γύρω από τον κυβερνητικό προγραμματισμό και στον τομέα της Παιδείας».

Η ερώτηση όπως καταγράφεται στην προσωπική ιστοσελίδα της Νίκης Κεραμέως

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας»

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2017

Κύριε Υπουργέ,

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε στον Τύπο δηλώσεις σας για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, απότοκο των δημοσιονομικών περιορισμών από το 2009 έως σήμερα, αλλά και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων, πλέον των 30.000, κατά την ίδια χρονική περίοδο, καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας.

Ωστόσο, και δεδομένης της πάγιας τακτικής της Κυβέρνησης να δρα χωρίς στόχευση και πρότερη διερεύνηση αναγκών σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, εγείρονται σοβαροί προβληματισμοί γύρω από τον κυβερνητικό προγραμματισμό στον τομέα της Παιδείας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

Ποια είναι τα λειτουργικά κενά σήμερα στα σχολεία της χώρας;

Ποια είναι τα οργανικά κενά;

Πόσες είναι οι προγραμματιζόμενες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού;

Πώς θα προτεραιοποιήσετε τις εν λόγω προσλήψεις, ανά βαθμίδα και ειδικότητα;

Ποια είναι τα εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό κονδύλια που θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση των μόνιμων διορισμών;

Έχουν εξοικονομηθεί πόροι από άλλες πηγές;

Οι  Ερωτώντες Βουλευτές

Νίκη Κ. Κεραμέως      Επικρατείας

Ιωάννης Ανδριανός    Αργολίδος

Μαρία Αντωνίου         Καστοριάς

Χρήστος Κέλλας      Λάρισας

Αλήθεια οι αναπληρωτές τομεάρχες του τομέα Παιδείας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, Μαρία Αντωνίου και Χρήστος Κέλλας γνώριζαν την συγκεκριμένη ερώτηση; Συμφωνούν για τους καθηγητές «φαντάσματα» ;

Πηγή: 15minutes.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa