Άρθρα

Άρθρο παρέμβαση του Νίκου Ελευθερόγλου: Ας ξυπνήσει επιτέλους η Δύση

Όσοι πίστεψαν ότι η Τουρκία μπορεί να αλλάξει και να γίνει μια χώρα ευρωπαϊκή, χθες διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι ότι ούτε μπορεί να αλλάξει, ούτε θέλει. Και καλό είναι να το καταλάβει όλος ο Δυτικός κόσμος, που εξακολουθεί να την αντιμετωπίζει με όρους και κανόνες που κυριαρχούν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Σαν ένα κράτος «φυσιολογικό» με θεσμούς κοινοβουλευτικούς, το οποίο πιστεύει στον διάλογο για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν στην ουσία κήρυξε… τζιχάντ, διαβάζοντας πρώτος τους στίχους από το Κοράνι, μετατρέποντας την Αγία Σοφία, 86 χρόνια μετά, σε τζαμί και στέλνοντας σε ζωντανή σύνδεση το μήνυμα σε όλον τον κόσμο ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ακόμη και τις ισχνές αντιδράσεις της Δύσης.

Το «Αλλάχ ου άκμπαρ», των χιλιάδων φανατικών, που ξενύχτησαν για μέρες ώστε να αλώσουν για δεύτερη φορά την Αγία Σοφία, είναι ενδεικτικό της κουλτούρας την οποία καλλιεργεί εδώ και καιρό ο Τούρκος πρόεδρος. Ο όχλος ήταν και πάλι εκεί. Έτοιμος να ξεσπάσει ξανά εναντίον αθώων ανθρώπων. Παρόντες και οι φονιάδες των «Γκρίζων Λύκων».

Αψήφησαν ακόμη και τον κορονοϊό και συνέρρευσαν κατά χιλιάδες για να εορτάσουν τη νέα άλωση.

Η νέα σελίδα που γράφει ο Ταγίπ Ερντογάν είναι γεμάτη βία και τρόμο. Στη μόνη διπλωματία που πιστεύει είναι σε αυτήν του ισχυρού και όχι του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Φοβόμαστε ότι είμαστε μόνο στην αρχή των εξελίξεων και όχι στο τέλος τους. Ο επόμενος στόχος τους θα είναι το Φανάρι. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά η ζωή του Οικουμενικού Πατριάρχη θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Ο «Σουλτάνος» ολοκληρώνει το έργο του ξεριζωμού του Ελληνισμού, που ξεκίνησε από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Όσοι τρίβουν τα… χέρια τους (όπως και στους καιρούς που έπεφτε η Βασιλεύουσα στα χέρια του Μωάμεθ), γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα χτυπήσουν την Ορθοδοξία και το Φανάρι, θα πληρωθούν αργά ή γρήγορα με το ίδιο νόμισμα.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει την 24η Ιουλίου του 2020. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά όπου υπάρχουν πολιτισμένοι άνθρωποι.

Η βαρβαρότητα απέναντι σε ένα σύμβολο-Παγκόσμιο Μνημείο δεν πρέπει να περάσει στα «ψιλά» και στη λήθη. Όπως έχουν περάσει μια σειρά από τουρκικές βαρβαρότητες. Από τις γενοκτονίες μέχρι τους ξεριζωμούς λαών.

Ο Δυτικός κόσμος οφείλει να πάψει να είναι θεατής των όσων συμβαίνουν, βάζοντας πάλι πρώτο του μέλημα τους παράδες και τα γρόσια.

Ας αφυπνιστεί και ας καταλάβει τι έρχεται, πριν να είναι αργά. Διότι το ποτάμι ξεκίνησε και στόχος του δεν είναι μόνο η χώρα μας. Οι καμπάνες των εκκλησιών στην Ελλάδα χτύπησαν, το «Υπερμάχω» εψάλη και η Δύση μάς θυμίζει τον παλιό κακό της εαυτό…

του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa