Άρθρα

Άρθρο παρέμβαση του Νίκου Ελευθερόγλου: Ε όχι και… φασκελοκουκούλωστα «σύντροφε» Αλέξη

Η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, όταν έβλεπε ότι κάτι δεν της έβγαινε όπως το είχε σκεφθεί, συνήθιζε να μου λέει: «Άσ’ τα, παιδάκι μου, φασκελοκουκούλωστα». Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να μου δείξει πως κάτι οδηγείται σε αποτυχία και δεν διορθώνεται, οπότε… άσ’ το να πάει!

Οφείλω να ομολογήσω ότι η γιαγιά μου ουδέποτε υπήρξε ΣΥΡΙΖΑ ούτε και γνώρισε ποτέ τον σύντροφο Αλέξη. Πολύ απλά γιατί έφυγε από τη ζωή πολλά χρόνια πριν να εμφανιστεί το πολιτικό φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, μου έκανε εντύπωση ότι ο τέως πρωθυπουργός έχει υιοθετήσει μια στρατηγική του… φασκελοκουκούλωστα, σε ό,τι θίγει τα έργα και τις ημέρες στελεχών του, όταν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. κυβερνούσαν τον τόπο.
Πίστευα ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με τα όποια λάθη και τις παραλείψεις του, είχε -αν μη τι άλλο- αγαθές προθέσεις.

Εκτιμούσα ότι δεν θα εμφάνιζε παθογένειες του παρελθόντος και των «παλαιών» κομμάτων και πως οραματιζόταν μια νέα Μεταπολίτευση, την οποία θα σηματοδοτούσε ο ίδιος.

Με τα όσα αποκαλύπτονται, φαίνεται πως ζούσε μια χίμαιρα, καθώς μόνο ο ίδιος και ελάχιστοι γύρω του το υποστήριζαν. Κάποιοι άλλοι έστηναν το δικό τους «μαγαζάκι», με πρόθυμους συνεργάτες, που όχι μόνο ακύρωναν το δικό του αφήγημα, αλλά έγραφαν το παράπλευρο δικό τους, το οποίο μόνο οργή και θλίψη προκαλεί.

Έπαιζαν πίσω από την πλάτη του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως του ελληνικού λαού, γράφοντας μία από τις πιο μαύρες σελίδες της πολιτικής ζωής.

Γι’ αυτό και εγκαίρως είχαμε επισημάνει στον κ. Τσίπρα την ανάγκη, αν θέλει να τραβήξει μπροστά, να απαλλαγεί από τα βαρίδια. Να διώξει τα άνθη του κακού από την αυλή του.

Δυστυχώς, δεν το έκανε και τώρα επιχειρεί, μπροστά στον κίνδυνο της τιμωρίας των… πεφωτισμένων του, να ζητά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πει και αυτός… φασκελοκουκούλωστα, όπως έπραξε με την ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη. Εκεί, ο τέως πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Μητσοτάκης μάς ζητάει να υπάρχει ενότητα στα εθνικά θέματα, αλλά για ποια ενότητα μας μιλάει, όταν με δική του επιλογή έχει οδηγήσει την πολιτική ζωή στον βούρκο; Με τις κασέτες των παράνομων παρακολουθήσεων, με τις παρακολουθήσεις υπουργών της περιόδου της διακυβέρνησής μας και με τις παρακολουθήσεις από πρακτόρικους μηχανισμούς των πολιτικών σας αντιπάλων; Για ποια ενότητα, λοιπόν, ομιλεί ο κ. Μητσοτάκης και μάλιστα εθνική;».

Με το ένα λάθος -μεγαλύτερο- προσπαθεί να διορθώσει το προγενέστερο!

Αντί να συμμαχήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια να καθαρίσει, επιτέλους, ο δημόσιος βίος από όλους αυτούς που χρησιμοποιούν την καρέκλα της εξουσίας για να κερδίσουν, προτείνει συμψηφισμούς στο όνομα της εθνικής ενότητας.

Αυτή η τακτική είναι εγκληματική και την έχει πληρώσει ο τόπος. Η Δικαιοσύνη, αυτή που έχει, όπως όλα τα επαγγέλματα, και κακούς επαγγελματίες, στην πλειονότητά της έχει έντιμους ανθρώπους και όλοι, μα όλοι, πρέπει, επιτέλους, να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να της παρέχουμε τα εργαλεία, ώστε να μπορέσει, επιτέλους, να λειτουργήσει άμεσα, ώστε το κάθε έγκλημα να έχει και τιμωρία. Μόνο έτσι θα αλλάξουν νοοτροπία και ο δημόσιος λειτουργός και ο πολίτης.

Γι’ αυτό και επιμένουμε στο «όχι» στα… φασκελοκουκούλωστα. Το καπάκι που άνοιξε δεν πρέπει να κλείσει.

Του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο  

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa