Πολιτική

Άρθρο-«φωτιά» από την Washington Post: Η ευρωπαϊκή δημοκρατία ξεκίνησε στην Ελλάδα – Χάρη στους πολίτες δεν θα πεθάνει εκεί

Με την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή δημοκρατία καταπιάνεται η εφημερίδα «The Washington Post» που αναλύει την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων και τις καταστροφικές συνέπειες που είχε για την χώρα, καθώς και την άνοδο των ακραίων λαϊκιστών, φέρνοντας ως παράδειγμα την επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του 2015.

Πιο συγκεκριμένα στο δημοσίευμα της, η εφημερίδα γράφει ότι «Η ευρωπαϊκή δημοκρατία ξεκίνησε στην Ελλάδα. Μερικοί λένε ότι σχεδόν τελείωσε και εκεί. Περίπου πριν από μια δεκαετία, καθώς ο κόσμος βυθίστηκε από την οικονομική κρίση, τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της Αθήνας αποδείχτηκαν άσχημα εσφαλμένα. Στην πραγματικότητα, η χώρα πλησίαζε την αφερεγγυότητα, με ενδεχομένως καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζώνης που χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα, το ευρώ. Καθώς η χώρα κατέρρευσε στην κατάθλιψη και το χάος, φαινόταν ώριμη για τη λήψη ακραίων και λαϊκών ακραίων λαϊκιστών. Και μάλιστα, ένας πολύ αριστερός πολιτικός νεόφυτος, ο Αλέξης Τσίπρας, κέρδισε την πρωθυπουργία το 2015, υποσχόμενος να αψηφήσει τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας και να πραγματοποιήσει επαναστατικές αλλαγές».

Στη συνέχεια αναφέρεται και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και στη μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας την πολιτική αλλαγή που αποφάσισαν οι πολίτες για την Ελλάδα.

«Την περασμένη Κυριακή όμως οι Έλληνες ψηφοφόροι πήγαν ειρηνικά στις κάλπες και ήρεμα αλλά αποφασιστικά ψήφισαν υπέρ του κεντροδεξιού κόμματος Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνολικά, είναι μια μαλακή πολιτική προσγείωση για την Ελλάδα, με ελπιδοφόρες επιπτώσεις στην ανθεκτικότητα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού, δημοκρατικού πολιτισμού», σημειώνει η εφημερίδα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa