Κοινωνία

Άρση Μέτρων: Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τις μάσκες στους εξωτεριοκούς χώρους

Στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για τη χρήση της μάσκας  στους εξωτερικούς χώρους από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοινώθηκε «η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους καθώς η σταθερή αποκλιμάκωση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η οποία αποτυπώνεται στα κρούσματα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω χαλάρωση.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, λέγοντας πως ελπίζει αυτό να γίνει σύντομα και εκτιμά ότι θα παρθεί η απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Διευκρίνισε, δε, πως αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER