Κοινωνία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το προφίλ του 32χρονου “Έλληνα Πιστόριους”

Απολογία στον εισαγγελέα του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου καθ' ομολογία δράστη της δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς την Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, την Πέμπτη, μετά από μαραθώνια κατάθεση, ο 32χρονος ομολόγησε ότι είναι ο δολοφόνος της. Η Καρολάιν δολοφονήθηκε στις 11 Μαΐου, δίπλα στο μωρό της, ενώ ήταν μέσα στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά. Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) )

Το προφίλ του 32χρονου πιλότου αποτελεί αντικείμενο μελέτης, μετά την χθεσινή ομολογία του, αφού όλοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς κατάφερε για 37 ημέρες να εξαπατήσει κοινή γνώμη & Αρχές.
Σύμφωνα με την Ευφροσύνη Φωτεινάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, στόχος του δράστη ήταν να έχει τον έλεγχο του γάμου και της γυναίκας του.

«Ο δράστης έρχεται σε σχέση με ένα παιδί, κάτι που δείχνει ότι επιδιώκει σχέση εξουσίας. Μετέπειτα βλέπουμε μια προσπάθεια χειραγώγησης, χάνει τον έλεγχο γιατί η Καρολάιν θέλει να πάρει άλλη πορεία και εκεί τα πράγματα φεύγουν από τον δικό του έλεγχο. Προσπαθεί να ξαναπάρει τον έλεγχο, την σκοτώνει και μετά ξεκινά ο έλεγχος της κοινής γνώμης, προσπαθεί να μας χειραγωγήσει όλους».

Όπως τονίσει η ψυχολόγος, αν και όλα τα στοιχεία έδειχναν τον 32χρονο ως ύποπτο, «δε θέλαμε να πιστέψουμε ότι ο γάμος μας και το σπίτι μας γίνεται το σκηνικό του αφανισμού και του φόνου».

Κρίσιμο στοιχείο στην ιστορία, είναι η ψυχολόγος την οποία επισκεπτόταν η άτυχη 20χρονη.

«Όταν απευθύνεται ένα άτομο για μια θεραπεία και συνεχώς τη συνοδεύει κάποιος, αυτό από μόνο του για έναν ψυχολόγο είναι θέμα, γιατί κατανοούμε ότι για να συνοδεύεται κάτι συμβαίνει και πιθανότατα ο συνοδός θέλει να ελέγχει, να έχει την εποπτεία σε όλα».

Όσο για το αν ο δράστης έχει πει όλη την αλήθεια;

«Ένας άνθρωπος που έχει αποστασιοποιηθεί τόσο πολύ από τον εαυτό του, από τα συναισθήματα, την αλήθεια, έχει πάρει απόσταση που δεν ξέρω αν έχει επαφή με την πραγματικότητα ή αν έχει πιστέψει στην αλήθεια που έχει σκηνοθετήσει».

«Όλα έγιναν γύρω από ένα εγώ, γύρω από ένα εγωκεντρικό και ναρκισσιστικό άτομο», καταλήγει η κ. Φωτεινάκη.

Πηγή: megatv.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER