Κοινωνία

Έκαψαν δύο αυτοκίνητα στην Καλλιθέα – Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς στο Μαρούσι

Εμπρηστική επίθεση πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα σε δύο οχήματα επί της οδού Ξενοφώντος στην περιοχή της Καλλιθέας. Τα δύο αυτοκίνητα υπέστησαν μεγάλες ζημιές, με την Πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο προκειμένου να σβήσει την φωτιά, πριν αυτή επεκταθεί σε άλλα οχήματα.

Στο σημείο βρέθηκαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, που έθεσαν υπό έλεγχο άμεσα την φωτιά στα δύο αυτοκίνητα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε γίνει ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό αυτοκινήτων στο Μαρούσι. Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών», με ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο μακροσκελές κείμενο αναφέρεται ότι οι επιθέσεις τη νύχτα της Τρίτης 21ης Ιανουαρίου έγιναν ως μία «ευρύτερη στρατηγική αντιποίνων» απέναντι σε πολιτικές που «βάζουν στο στόχαστρο καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες».

«Υ.Γ: Λυπούμαστε για το γεγονός ότι δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε καταστραφήκανε. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας και είναι ένα γεγονός που δε μας αφήνει αδιάφορους. Θα παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας», καταλήγει το κείμενο ανάληψης της ευθύνης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa