Πολιτική

Έκτακτα μέτρα στις φυλακές για να μην εισβάλλει ο κορονοϊος

Σε έκτακτα μέτρα για να μην περάσει ο κορονοϊός μέσα στις φυλακές προχωράει η κυβέρνηση. Ήδη, έχει γίνει από την προηγούμενη εβδομάδα σύσκεψη με επικεφαλής την γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου και τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους λοιμοξιολόγους, την εξωτερική φρουρά, ταξίαρχο από το τμήμα Μεταγωγών κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ανάμεσα σε άλλα, είναι:

-Δημιουργούνται υποχρεωτικά σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας, χώροι απομόνωσης 10 – 20 ατόμων. Εκεί θα μεταφέρονται όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα του κοροναϊού. Οι διευθυντές των φυλακών είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση αυτών των χώρων.

-Πλέον τα επισκεπτήρια θα γίνονται πίσω από τζάμια ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού.
-Εχουν ήδη μοιραστεί όλα τα απαραίτητα υλικά για την προστασία κρατουμένων και εργαζόμενων στις φυλακές, δηλαδή γάντια, μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.

-Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και μέλη του Ερυθρού Σταυρού έχουν εκπαιδευτεί για να εξετάζουν όσους κρατούμενους αισθάνονται αδιαθεσία.

-Απαγορεύεται πλέον η μεταφορά ρουχισμού μέσα στις φυλακές.

-Εχουν δημιουργηθεί χώροι εντός των φυλακών για να παραμένουν όσοι νοσήσουν, μέχρι να μεταφερθούν.

Να σημειώσουμε ότι στις ελληνικές φυλακές υπάρχουν περίπου 11.000 κρατούμενοι, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει μαζικά κρούσματα, αλλά ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάτι.

Σε ανάρτησή της η κ. Νικολάου αναφέρει για το θέμα: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ό,τι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και της ιδιαιτερότητας των Καταστημάτων Κράτησης, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα πρόληψης, για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα. Αν κι αυτό «ξεβολεύει» κάποιους που βρίσκουν ευκαιρία να φτιάχνουν σενάρια με «θύματα» τους κρατουμένους».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa