Περιφέρειες - Δήμοι

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων στην ΤτΕ

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με κεντρικό θέμα την υποχρεωτική ταμειακή υπαγωγή των αποθεματικών των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στη συνεδρίαση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι έχουν προσκληθεί, εκτός από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας.

Η πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση προσανατολίζεται να προβεί σε δυναμικές ενέργειες, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων της χώρας, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδικότερα, με την απόφαση του κ. Χουλιαράκη, οι Δήμοι υποχρεώνονται:

α) Να ανοίγουν υποχρεωτικά λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση του ΦΕΚ (δηλαδή έως 24-02-2019),

β) Να μεταφέρουν, εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα στον λογαριασμό τους ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ

γ) Τα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που κατανέμονται στους ΟΤΑ αποδίδονται, από 01/03/2019, υποχρεωτικά τον λογαριασμό της ταμειακής διαχείρισης που τηρούν οι εν λόγω Φορείς στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa