Κόσμος

Έλληνας πράκτορας της CIA εμπλέκεται στη δολοφονία Κέννεντι; (ΦΩΤΟ)

Αποκαλύψεις που μπορεί να προκαλέσουν σεισμό επιφυλάσσει ο αποχαρακτηρισμός 1100 άκρως απόρρητων φακέλων της CIA που αφορούν Έλληνα κατάσκοπο και τον θάνατο του Τζον Κέννεντι.

Ο λόγος για τον Τζορτζ Ιωαννίδη που παραμένει 26 χρόνια μετά το θάνατό του, ένας «αόρατος» πράκτορας, για τον οποίο ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά.

Όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Τζέφερσον Μόρλεϊ, ο Ιωαννίδης φέρεται να σχετίζεται άμεσα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, με την δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντι, η οποία έχει αποτελέσει πηγή για δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας.

Οι υποψίες

Ο Ιωαννίδης διατηρούσε δικηγορικό γραφείο με το όνομα  Τζον Χάουαρντ και έδειξε ατάραχος όταν η γραμματέας του τον ενημέρωσε για τη δολοφονία του Τζον Κενεντι.

Μόλις εκείνη βγήκε από το γραφείο, ο «Χάουαρντ» πληκτρολόγησε έναν απευθείας αριθμό που δεν ήταν καταχωρημένος στον τηλεφωνικό κατάλογο και μίλησε απευθείας με τα κεντρικά της CIA στο Λάνγκλει, λέγοντας πρώτα το πραγματικό του όνομα: «Ιωαννίδης εδώ. Ενημερώστε με άμεσα για τα τεκταινόμενα στο Ντάλας».

Όμως υπάρχει και ένα δεύτερο σκηνικό.

Το 1978 ο νεαρός τότε σπουδαστής της Νομικής Νταν Χάρντγουεϊ περίμενε τον σύνδεσμο της CIA με την Επιτροπή που ερευνούσε την δολοφονία JFK να του φέρει αποχαρακτηρισμένους φακέλους και έγγραφα της Υπηρεσίας, που αφορούσαν την δολοφονία. Εμφανίστηκε ο  Τζορτζ Ιωαννίδης που του έδωσε ένα λεπτό φάκελο. «Αυτό είναι το μόνο που θα πάρεις» του είπε χαρακτηριστικά.

Ποιος ήταν ο Τζορτζ Ιωαννίδης

Ήταν γιος μεταναστών, που έφυγαν από την Αθήνα το 1923, όταν αυτός ήταν ακόμη μωρό, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην Αμερική.

Την βρήκαν απασχολούμενοι σε ελληνικές εφημερίδες, ο Γιώργος μεγάλωσε χωρίς να του λείψει τίποτε και σπούδασε νομικά στο Saint John’s University.

Τότε ήταν που γνώρισε και την γυναίκα της ζωής του Βιολέτα Μικρούτσικου, αλλά και έναν άλλο Έλληνα, τον Τζορτζ Κάλαρη ο οποίος ήταν ήδη αρραβωνιασμένος με την αδελφή της, Ισμήνη.

Εκείνος είχε περάσει ήδη την πόρτα της CIA και  διέκρινε στον Ιωαννίδη, ικανότητες που παρέπεμπαν σε πράκτορα.

Όταν του πρότεινε να ενταχθεί στην CIA τον είχε ήδη προτείνει στον μέντορά του, τον διαβόητο Τομ Καραμεσίνη, ο οποίος είπε «ναι» και ο Ιωαννίδης μπήκε στον κόσμο των κατασκόπων.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa