Κόσμος

Έλληνες στην Κίνα μας στέλνουν μήνυμα αποκαλύπτοντας το μυστικό της καραντίνας!

Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Κίνα, ένωσαν τις φωνές τους για να φτάσει ως την Ελλάδα το μήνυμά τους, με αφορμή την καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

«Αγαπητοί Συμπατριώτες, είμαστε μια μικρή ομάδα Ελλήνων, που για διάφορους λόγους έχουμε συνδέσει τη ζωή μας με την Κίνα, και ο καθένας μας έχει να σκεφτεί αυτούς που έχει αφήσει πίσω, γονείς, συγγενείς και φίλους. Εδώ σε αυτή τη χώρα, ήμασταν από τους πρώτους που ήρθαν αντιμέτωποι με έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον νέο κορωνοϊό. Έχουμε υποφέρει όλο αυτό το τελευταίο διάστημα όπως υπέφεραν και πολλοί φίλοι Κινέζοι.

Με τα ίδια μας τα μάτια γνωρίσαμε την ανησυχία, τη λύπη, τον πόνο και την αβεβαιότητα. Παρ’ όλα αυτά, τα καταφέραμε να σταθούμε υγιείς και δυνατοί. Τίποτε δεν μας λύγισε», αναφέρουν στο μήνυμά τους, το οποίο υποδέχθηκαν με θέρμη, μέσα από το διαδίκτυο, Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Ο κορωνοϊός έχει έρθει τώρα και στην Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι δυνατός λαός και μέσα από την ιστορία του έχει ξεπεράσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές. Είμαστε σίγουροι ότι ενωμένοι, με αγάπη ο ένας για τον άλλο και με μια ψυχή θα τα καταφέρουμε και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» τονίζει η ομάδα των Ελλήνων που ζει κι εργάζεται στην Κίνα.

«Το “Μένουμε Σπίτι” θα πρέπει να είναι η βασική μας προτεραιότητα», σημειώνουν και προσθέτουν: «Η εμπειρία από την Κίνα, μας διδάσκει ότι μένοντας μέσα στο σπίτι, χωρίς πανικό και με υπευθυνότητα, μπορούμε να σωθούμε αλλά και να σώσουμε ζωές. Ο εχθρός αυτός δεν θα μας νικήσει, θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι».

Όσο για το «μυστικό» ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει κανείς στη δύσκολη κατάσταση της καραντίνας; «Χρειάζεται υπομονή, ψυχραιμία και ελπίδα ότι θα την ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση. Και αυτό θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για όλους μας. Ένα χαμόγελο η ζωή και τίποτε άλλο! Μην το βάζετε κάτω!», συμβουλεύουν.

Δείτε το βίντεο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa