Συνεντεύξεις

Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου στο «Π»: Μη αναστρέψιμη η πολιτική αλλαγή

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Νότιου Τομέα της πρώην Β΄ Αθηνών (B3) θα είναι η δημοσιογράφος Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου.

Η Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Το 2012 ξεκίνησε την εκδοτική της δραστηριότητα, εκδίδοντας το ετήσιο λεύκωμα «Η Δύναμη της Προσφοράς», το οποίο προβάλλει τη φιλανθρωπική και κοινωφελή δραστηριότητα ιδιωτών και ιδρυμάτων, ενώ το 2018 δημιούργησε το www.dinamiprosforas.gr, τον πρώτο ειδησεογραφικό ιστότοπο της χώρας στο συγκεκριμένο θεματικό πεδίο.

Θεωρείτε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι προάγγελος ανάλογου αποτελέσματος και στις εθνικές;

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και των περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών εκλογών ήταν ιστορικά σαρωτικό. Ήταν μία πάνδημη απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ταυτόχρονα μία τεράστια επιβράβευση από τον κόσμο στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ασφαλώς και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα αυτό θα επιβεβαιωθεί περίτρανα και στις εθνικές εκλογές. Και μη σας πω ότι θα είναι και χειρότερο για την κυβέρνηση. Η πολιτική αλλαγή είναι μη αναστρέψιμη.

Αυτό γεμίζει τη Νέα Δημοκρατία με ευθύνη. Εμείς, λοιπόν, δουλεύουμε, προτείνουμε, σχεδιάζουμε για όλους. Όχι απλά για τους πολλούς. Γιατί ο κόσμος χρειάζεται κάτι πολύ πιο δομικό. Μια πραγματική πολιτική αλλαγή. Μια αλλαγή αξιών και αισθητικής. Μια αλλαγή που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια προσπάθεια η οποία είναι σίγουρο ότι θα επιβραβευθεί και θα εγκριθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στις εθνικές εκλογές σε έναν μήνα από τώρα!

Με τι όπλα θα πάει η ΝΔ στη μάχη των εθνικών εκλογών;

Θεωρώ ότι η εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου θα είναι η μάχη δύο κόσμων. Δύο διακριτών πολιτικών αντιλήψεων. Από τη μία είναι η σχολή Πολάκη και από την άλλη η σχολή Κυμπουρόπουλου, η σχολή Αρβελέρ και όσων άλλων δέχονται τις αήθεις επιθέσεις του πρώτου. Της τζάμπα μαγκιάς απέναντι στη γνήσια αξιοσύνη. Του εξευτελισμού και του κομματικού μπούλινγκ απέναντι στο ήθος και την προσφορά. Και πραγματικά ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κ. Πολάκη που με κάθε ευκαιρία αποδεικνύει και αναδεικνύει πόσο διαφορετικοί είμαστε.

Τα πλεονεκτήματα της Νέας Δημοκρατίας είναι απόλυτα και ισοπεδωτικά. Είναι μια νέα πρόταση αξιών. Είναι μια νέα αντίληψη πολιτικής. Είναι μια νέα καθημερινότητα για όλους του Έλληνες. Η πολιτική αλλαγή που ευαγγελίζεται ο Κυριακός Μητσοτάκης δεν αφορά μόνο την οικονομία. Αφορά τη συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Αφορά την εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Στο να διορθώσουμε όσα μας έχουν πληγώσει. Να αποκτήσουμε αντανακλαστικά ανθρωπισμού 24 ώρες την ημέρα. Να νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο στην καθημερινότητά μας. Αυτό είναι η νέα συλλογικότητα. Αυτή είναι η νέα αλληλέγγυα κοινωνία στην οποία θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Αυτός είναι ο νέος πολιτισμός της καθημερινότητας.

Από τον χώρο της δημοσιογραφίας στον πολιτικό στίβο του Νότιου Τομέα της Αθήνας. Πώς και πήρατε αυτήν την απόφαση;

Δεν είναι μία απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία. Είμαι στη δημοσιογραφία από το 1998. Στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Δελτία ειδήσεων και εκπομπές κοινωνικού ενδιαφέροντος. Mega, Ant1, Alter, Star, Blue sky, Αθήνα 9.84. Και από το 2014 επικεφαλής ειδικών εκδόσεων στο Huffpost.gr, μία από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές εφημερίδες παγκοσμίως, προβάλλοντας σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Το 2012 ξεκίνησα τη «Δύναμη της Προσφοράς», ένα ετήσιο λεύκωμα για την προβολή της φιλανθρωπίας. Και το 2018 δημιούργησα το www.dinamiprosforas.gr, το πρώτο ειδησεογραφικό site στη χώρα μας για τα νέα της προσφοράς και της αλληλεγγύης και το πρώτο web portal που φέρνει σε επαφή τους εθελοντές και τα ιδρύματα. Και σε αυτό το σημείο έρχεται η πρόταση του Κυριάκου. Να προσπαθήσουμε να περάσουμε αυτές τις αξίες στην καθημερινότητα του Έλληνα. Ε, αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν θα μπορούσα να πω όχι. Το να σου δίνεται η ευκαιρία να προσπαθήσεις να αλλάξεις προς το καλύτερο την καθημερινότητα του κόσμου μέσα από την εξάπλωση της προσφοράς θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει προτεραιότητα για όλους μας.

Αν εκλεγείτε βουλευτής, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας;

Ασφαλώς η εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών αναφορικά με τη δύναμη της προσφοράς στην κοινωνία μας. Ξέρετε, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονο το στίγμα της στην ελληνική κοινωνία, η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο συνεχίζει να έχει μια συγκυριακή χροιά. Δεν αποτελεί στάση ζωής. Δεν είναι καθημερινή συνήθεια. Δεν είναι αναμενόμενη πρακτική. Για εμένα η αλληλεγγύη δεν υπάρχει μόνο μέσα στην κρίση. Είναι πάντα επίκαιρη. Και στις παχιές και στις αδύνατες αγελάδες. Ο εθελοντισμός δεν είναι μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι στάση ζωής. Είναι η νέα συλλογικότητα. Είναι η νέα καθημερινότητα. Η Ελληνίδα και ο Έλληνας, η καθεμιά και ο καθένας από εμάς, διαθέτουμε αστείρευτο πλούτο και διάθεση προσφοράς. Πολλές φορές όμως η καθημερινότητα, τα προβλήματα, μας κάνουν να κλεινόμαστε στον εαυτό μας. Να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα ατομικά. Όμως, ας θυμόμαστε ότι μπορεί και εμείς να χρειαστούμε αυτό που χρειάζονται άλλοι από εμάς. Το μυστικό είναι να μάθουμε να μπαίνει ο ένας στη θέση του άλλου. Αυτή είναι η πρότασή μου. Για αυτό θα παλέψω.

Τα παιδιά σας στηρίζουν την απόφασή σας να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Τα παιδιά μου ήταν οι πρώτοι άνθρωποι στους οποίους το είπα κατ’ αρχάς. Και μετά την αγκαλιά που μου έκαναν, το πρώτο πράγμα που με ρώτησαν ήταν πού είναι τα ψηφοδέλτια να σε σταυρώσουμε. Είναι μαζί μου, είναι η έμπνευσή μου και είναι και ο λόγος που θέλω να κάνω έναν κόσμο καλύτερο, πιο ανθρώπινο, πιο εθελοντικό. Ναι! Με στηρίζουν και είναι μάλιστα και οι πρώτοι εθελοντές μου!

Σας σταματάει ο κόσμος στον δρόμο; Τι σας ρωτάει;

Ο κόσμος –ειδικά τώρα που κατεβαίνω στις εκλογές– με σταματάει πιο συχνά. Από του Ζωγράφου μέχρι την Καλλιθέα, το Φάληρο και τη Γλυφάδα, αλλά και τις άλλες περιοχές που περπατάω, τον Άλιμο, την Ηλιούπολη, τη Δάφνη, αυτό που οι περισσότεροι μου λένε είναι πόσο πολύ έχουν ανάγκη μια πιο ανθρώπινη καθημερινότητα. Άλλοι μου λένε τι δουλειά έχω εγώ το καλό κορίτσι με τη πολιτική και πού πάω να μπλέξω. Τους απαντάω: Δηλαδή εσείς δεν θέλετε καλούς ανθρώπους να ασχολούνται με την πολιτική; Επιτέλους πρέπει να αντιληφθούμε ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική ασχολούνται για τους σωστούς λόγους. Δεν είναι εκεί για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα, αλλά αυτά της κοινωνίας. Προσωπικά, γι’ αυτό επέλεξα να συμμετέχω. Γιατί πιστεύω ότι η πραγματική δύναμη του ανθρώπου δεν είναι ο πλούτος, δεν είναι η εξουσία, είναι η ανθρωπιά του. Είναι η δύναμη του ανθρωπισμού του. Για τη συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Αφορά την εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Γι’ αυτό και ζητώ την ψήφο τους!

Συνέντευξη στον Αναστάσιο Δαφνή

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa