Άρθρα Φώτης Σιούμπουρας

«Έναν τ.πρωθυπουργό δεν τον παραπέμπεις σε δίκη, τον στέλνεις σπίτι του…»

Για πολλά μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά πιθανότατα η ασυνέπεια δεν είναι ανάμεσα σε αυτά. Όσα λέει, προσπαθεί να τα κάνει πράξη ακόμα και στην περίπτωση που αυτά ηχούν περίεργα.

Όταν λοιπόν ο ίδιος ως αρχηγός της αντιπολίτευσης μιλούσε για «κυνήγι μαγισσών» και «εικόνα προσβλητική για τη χώρα στο εξωτερικό» από την υπόθεση Novartis, ως πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να κάνει ή να πει κάτι διαφορετικό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για την τελική του απόφαση να εισηγηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, διαχωρίζοντας τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, βάρυναν πολλά. Όμως όσοι τον γνωρίζουν επιμένουν ότι η έννοια της «προσωπικής αξιοπιστίας» ήταν τελικά αυτή που μέτρησε περισσότερο από όλα. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει σκευωρία την επιχείρηση εμπλοκής στην υπόθεση δέκα πολιτικών προσώπων από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος θα έπρεπε να ήταν έτοιμος να διαχειριστεί το ζήτημα στην περίπτωση που «έσκαγε» στα χέρια του.

Κι όταν «έσκασε»,ακολούθησε αυτό που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει, μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. «Έναν τ.πρωθυπουργό δεν τον παραπέμπεις σε δίκη, τον στέλνεις στο σπίτι του».

Και είχε δίκαιο, όπως και ο Κυρ. Μητσοτάκης, που υποστηρίζει ότι «οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας».

του Φώτη Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa