Πολιτική

Ένας… διορισμός και μια έκπληξη στην Επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών! Πότε ψηφίζεται

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, όπου στις  5 το απόγευμα εισάγεται προς συζήτηση η Συμφωνία των Πρεσπών, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης , λόγω της διάλυσης της ΚΟ του Ποταμιού και της αύξησης των ανεξάρτητων βουλευτών.

Με δεδομένο ότι η επιτροπή έχει συνολικά 55 μέλη εκ των οποίων τα 27 ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ η προσθήκη Δανέλλη «κατοχυρώνει» την πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Η τοποθέτηση του Σπύρου Δανέλλη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή στη σύνθεσή της. Όπως έγινε γνωστό, σε αυτή θα συμμετάσχει και ο μέχρι πρότινος υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος! Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποφάσισε να είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει το κόμμα του στην Επιτροπή.

Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι διαδικασίες ψήφισής της συζητήθηκαν εκτενώς στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου αποφασίστηκε ότι την Δευτέρα και την Τρίτη θα περάσει από επιτροπές και την Τετάρτη και την Πέμπτη θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια. Αυτό σημαίνει ότι θα ψηφιστεί πιθανότατα το βράδυ της Πέμπτης.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER