Πολιτική

Ένταση κατά την εκδίκαση της υπόθεσης Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Ένταση επικράτησε στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, βάση των καταγγελιών της οποίας άρχισαν οι έρευνες της Δικαιοσύνης το 2011 για το εάν υπήρξε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το έτος 2009 προκειμένου να μπει η χώρα στο μηχανισμό στήριξης.

Η κυρία Γεωργαντά στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ο Ανδρέας Γεωργίου παρέβη το νόμο με δόλο και πως «είχε σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ηθικό και υλικό όφελος».

Εξάλλου, ένταση επικράτησε στην δικαστική αίθουσα όταν η Ζ. Γεωργαντά ανέφερε ότι από τα λίγα στοιχεία που είχε στη διάθεση της κατέληξε πως το έλλειμμα του 2009 ανερχόταν περίπου στο 4 με 5%.

Στο σημείο αυτό το κοινό από το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Τα συνθήματα που ακουγόντουσαν μέσα στην δικαστική αίθουσα ήταν: “Προδότες”, “Κρεμάλα στο Σύνταγμα”, “Όλοι μέσα”, κ.ά.

Η κυρία Γεωργαντά συνέχισε την κατάθεσή της, λέγοντας:

«Είχαμε ένα από χαμηλότερα ελλείμματα του 2009. Είχαμε χρέη αλλά μπορούσαμε και πληρώναμε τα χρέη μας γιατί είχαμε οικονομική δραστηριότητα. Ο Γεωργίου οδήγησε σε παρατεταμένη ύφεση μεγάλης διάρκειας».

Με το που τελείωσε την παραπάνω φράση το κοινό ξέσπασε εκ νέου σε χειροκροτήματα και η πρόεδρος ζήτησε από κάποιους να εξέλθουν της δικαστικής αίθουσας.
Κοινό : Η διεφθαρμένη χώρα αποχωρεί!
Πρόεδρος : Αυτό που το λέτε; Στο δικαστήριο;
Κοινό : Όχι το λέω στον πρώην πρωθυπουργό κύριο Παπανδρέου.
Πρόεδρος : Περάστε έξω!

Η δίκη συνεχίζεται στις 31 Ιουλίου 2017 ενώ σημειώνεται πως αύριο λήγει η προθεσμία για την άσκηση αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο όσο αφορά το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον Ανδρέα Γεωργίου και για άλλα δύο στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ που βαρύνονταν με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa