Τον «ασκό του αιόλου» άνοιξε το μεσημέρι της Τετάρτης η ηχηρή παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ κ. Νικόλαου Σακελλαρίου.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ με τρισέλιδη γραπτή δήλωση παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του πριν από τη λήξη της θητείας του, κατάσταση που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά.

Ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε ότι  η διαρροή ψηφοφορίας σε διάσκεψη του δικαστηρίου για διατάξεις του ν. Κατρούγκαλου ήταν ουσιαστικά « η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» .Ο πρόεδρος του ΣτΕ είχε επιλεγεί από τη σημερινή κυβέρνηση πριν από τρία χρόνια και η θητεία του έληγε τέλη Ιουνίου.

Με τη σειρά του ο Σταύρος Κοντονής και με αφορμή την αποδοχή της παραίτησης του κ. Σακελλαρίου σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:«η παραβίαση δικονομικών κανόνων όσον αφορά στη διαδικασία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και δη η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου και των διαμειβομένων σε κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις, το οποίο θέτει στην επιστολή παραίτησής του και ο κ. Σακελλαρίου, υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες».Παράλληλα, ο κ. Κοντονής κάλεσε τους δικαστικούς λειτουργούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και θωρακίζοντας με τη συμπεριφορά τους δικονομικούς κανόνες .

Από τη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά.

Ακόμη, παρέμβαση στο θέμα της παραίτησης έκανε και πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός. Συγκεκριμένα, ο κ Βερβεσός σε σκληρή δήλωση χαρακτήρισε  πρωτοφανή, όπως στα δικαστικά χρονικά την παραίτηση του κ. Σακελλαρίου.

Σχολιάστε ...