Επιχειρήσεις Παρασκηνιακά

Έντονες οι αντιδράσεις από την προσπάθεια των Ολλανδών να ελέγξουν την Ελλάκτωρ

Τον «ασκό του Αιόλου» στο σύνολο του κατασκευαστικού κλάδου άνοιξαν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα , τα παιχνίδια του όλλανδικου fund Regenborgh που ενώ αποτελεί τον βασικό μέτοχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επιχειρεί να ελέγξει και την Ελλάκτωρ.

Η επιτροπή ανταγωνισμού μετά την παρέμβαση της να στείλει πλήθος ερωτημάτων για την κίνηση αυτή στην ΓΕΚ , στο ξένο fund , στην Ελλάκτωρ και στη. Ολλανδική επιτροπή ανταγωνισμού, ανακοινώνει έλεγχο στο σύνολο των κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας. Στη απόφαση αυτή οδηγήθηκε από το συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα επιδιώκεται να διαμορφωθούν μονοπωλιακές κατάστασεις , να προωθηθούν εναρμονισμένες πρακτικές , καρτέλ και καταπάτηση κάθε έννοιας υγιούς ανταγωνισμού .

Η επιτροπή δεν μπορεί να παραβλέψει γεγονότα όπως την συμμαχία του κ. Λεωνιδα Μπόμπολα βασικού μετόχου της Ελλάκτωρ με το ολλανδικό fund, την μετακίνηση μέσα σε μια νύχτα του κ. Κούτρα από την ηγεσία της Άκτωρ στην ηγεσία της Ιντρακάτ και τελικά την απόπειρα ελέγχου από μια μικρή ομάδα Ελλήνων και ξένων παραγόντων – με επικεφαλής τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΕΚ κ. Γιώργο Περιστερη και τον πρόεδρο του ολλανδικού ομίλου – των δυο μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας. Η κίνηση της επιτροπής μπορεί να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις , με δεδομένο ότι μέτοχοι σε εταιρείες είναι ελληνικές τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία που αποτελεί ερώτημα εάν θα εμπλακούν στα επικίνδυνα παιχνίδια του ολλανδικού fund. Η επιτροπή θα ελέγξει το εάν αυτό συμβαίνει και αναλόγως θα πράξει .

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa