Παρασκηνιακά

Έντονο παρασκήνιο πίσω από τα «γαλλικά» της Γιαννακοπούλου – Τι πραγματικά συνέβη!

Συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσαν τα όσα είπε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία νομίζοντας πως το μικρόφωνο στην αίθουσα ήταν ανοιχτό, ακούστηκε να καταφέρεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως αναφορικά με τη ρύθμιση για τα πρότυπα σχολεία.

Η κ. Γιαννακοπούλου, με τα τον ντόρο που προκλήθηκε, ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο που εκφράστηκε, ωστόσο επιμένει στην ουσία της κριτικής της, τόσο με την ανάρτησή της στο Twitter, όσο και με τα όσα είπε σήμερα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα οι δημοσιογράφοι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας της έδειξαν εκ νέου το επίμαχο βίντεο με τα «γαλλικά» κατά της υπουργού Παιδείας σε… ζωντανή μετάδοση. Η κ. Γιαννακοπούλου γέλασε και παραδέχθηκε τον εκνευρισμό της: «Τα πήρα στο κρανίο μ’ αυτά που είχε πει η υπουργός Παιδείας». Πρόσθεσε πως λυπάται για τα όσα είπε.

Το παρασκήνιο
Ωστόσο όπως φαίνεται η υπόθεση με τον εκνευρισμό της κ. Γιαννακοπούλου έχει… μπόλικο παρασκήνιο. Ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή… Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής έχει τρεις μικρές κόρες, οι δύο εκ των οποίων φοιτούν στο Μαράσλειο, το γνωστό πειραματικό σχολείο επί της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι. Υπήρχε παλαιότερα μια σύνδεση ανάμεσα στο Μαράσλειο και στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών, στην Πλάκα. Η διασύνδεση όμως αυτή διεκόπη το 2019 και τώρα με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο γίνεται πρότυπο. Συνεπώς, οι μαθητές του Δημοτικού Μαρασλείου που θέλουν να συνεχίσουν στην πρώτη γυμνασίου εκεί, θα πρέπει πλέον να δίνουν εξετάσεις και να συναγωνίζονται με μαθητές άλλων δημοτικών σχολείων.

Η κα Γιαννακοπούλου λοιπόν, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες, να είχε ζητήσει από την κα Κεραμέως να μην προχωρήσει στη ρύθμιση αυτή, ώστε να μην μπουν στη διαδικασία αυτοί τα παιδιά της και οι συμμαθητές τους… Κατά τις ίδιες πηγές, όταν έμαθε ότι δεν της έγινε το “χατίρι”, ακολούθησε το γνωστό πλέον ξέσπασμα…

Και το mea culpa
Πάντως, και χτες μέσω αναρτήσεων στο Twitter η κ. Γιαννακοπούλου, ζήτησε συγγνώμη για τα όσα είπε με ανοιχτό το μικρόφωνο. «Σήμερα ακούσατε σε ζωντανή σύνδεση τα …”γαλλικά” μου. Ο “δαίμων” του μικροφώνου είναι αμείλικτος. Εξέφρασα – με ανθρώπινο εκνευρισμό, είναι αλήθεια  – την αντίθεσή μου σε ρυθμίσεις της κυρίας Κεραμεως, που δεν φαίνεται να τα έχει καθόλου καλά με το διάλογο. Δεν ήθελα να θίξω πρόσωπα και θεσμούς, όπως ποτέ δεν το έχω κάνει μέχρι και σήμερα. Mea Culpa για το ύφος, όμως για την ουσία : οι απαράδεκτες επιλογές της κυρίας Κεραμέως παραμένουν και θα τις συζητήσουμε στη Βουλή αναλυτικά…»

πηγή: newpost.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa