Κοινωνία

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Πως προασπίζουμε τα δικαιώματα 30.000 παιδιών

Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών η σημερινή. Μια ημέρα πολύ σημαντική καθώς η πρόσβαση των παιδιών στις υπηρεσίες υγείας, στην εκπαίδευση και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης είναι προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη της ζωής τους.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εργάζεται σε καθημερινή βάση για να μπορούν τα παιδιά να ζουν σε αρμονικό περιβάλλον και με τις δράσεις της συμβάλει κάθε χρόνο ουσιαστικά στην καλυτέρευση της  ζωής 30.000 παιδιών στη χώρα μας.

Από τον ακριτικό Έβρο έως το Καστελόριζο το «Μαζί για το Παιδί» βρίσκεται δίπλα σε παιδιά σε ανάγκη το 2019, με δράσεις ολιστικής παρέμβασης.

Ωστόσο σήμερα με αφορμή τη σημερινή ημέρα χαρτογραφούμε τις δράσεις των σωματείων που αποτελούν την Ένωση, τα οποία καθημερινά εργάζονται συστηματικά για την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών ζωής των  παιδιών που είναι δίπλα μας. Παιδιά που είναι αντιμέτωπα με την αναπηρία, την αρρώστια, τη φτώχεια αλλά και την κακοποίηση.

Η βελτίωση της ζωής τους αλλά και η εξασφάλιση της αυτονομίας τους είναι ο καθημερινό μέλημα όσων εργάζονται στο «Μαζί για το Παιδί».

Τέλος, να αναφερθεί και η συμβολή της συμβουλευτικής Γραμμής 115-25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» όπου ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί είναι σε ετοιμότητα να προσφέρουν τη βοήθεια τους σε όποιο παιδί ή οικογένεια αντιμετωπίζουν το οποιοδήποτε θέμα. Γιατί αυτά που φαντάζουν μικρά ίσως να είναι και τα πιο μεγάλα.

Τα  σωματεία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» πως δρουν για τα δικαιώματα των παιδιών

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών | Πόρτα Ανοιχτή:

Ιδιαίτερα σημαντικό το έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, καθώς μέσω των ενεργειών και των δραστηριοτήτων της αναπτύσσει την πρόνοια για τα παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη προσφέρεται καθημερινά σε 240 νήπια, παιδιά, εφήβους και ενήλικες ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων, που όλα αποβλέπουν στην όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση και αποκατάσταση, ώστε τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση να μεταβαίνουν στην ενήλικη ζωή με την πλήρη χρήση των εμπειριών, των γνώσεων και των ταλέντων τους και να βρίσκουν τη θέση που δικαιούνται  και τους αρμόζει μέσα στην κοινωνία των συνανθρώπων τους. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.eps-ath.gr/el/

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa