Κοινωνία

Έρχεται διπλή έρευνα για την αιματηρή συμπλοκή στις Φυλακές Κορυδαλλού

Με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου θα διενεργηθούν δύο έρευνες για τη χθεσινή αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Την αποκάλυψη για την έρευνα για τη φονική συμπλοκή έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Κώδικα.

Η πρώτη έρευνα που διατάχθηκε σχετίζεται με το εάν οι κατηγορούμενοι είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Η δεύτερη παραγγελία αφορά στη διαδικασία με την οποία έχουν παραπεμφθεί οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο.

Αντικείμενο της έρευνας είναι εάν έγινε νομίμως η παραπομπή τους στο ψυχιατρείο, από ποιες φυλακές πήγαν, τι αγωγή παίρνουν, οι ιατρικοί τους φάκελοι κλπ. Ακόμα, θα ερευνηθούν όλα τα επισκεπτήρια που δέχτηκαν από συγγενείς, φίλους, συνηγόρους, καθώς και ιδιώτες γιατρούς.

Ο κ. Καλογήρου τόνισε ότι «για πρώτη φορά από το 2015 και μετά εκπονήθηκε στρατηγικό σχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα. Συμβαίνουν όλα αυτά τα θετικά που δεν πρέπει να παραγνωρίζονται στη δημόσια συζήτηση. Η φυλακή ήταν είναι και θα είναι ένας χώρος στον οποίο αναπόφευκτα, στον οποίο υπάρχουν εστίες παραβατικότητας. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο, ούτε ελληνικό. Τη διάρκεια της δίκης μου υπουργικής θητείες το πρώτο θέμα που αντιμετωπίσαμε ήταν το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών. Δε μπορεί να μην αναγνωρίζετε τα αντανακλαστικά. Υπήρξε και άμεση νομοθετική πράξη του υπουργείο σχετικά με την ανάκληση πλαστών εγγράφων».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER