Κοινωνία

Έρχεται και φέτος δυναμικά το YES to Shipping Forum 2018

To YESForumεπαναλαμβάνει και πάλι το μεγάλο τουNAI στη Ναυτιλία με τη διοργάνωση του YES toShippingForum  το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Posidonia 2018 τηνΠαρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στο MetropolitanExpo- PosidoniaConferenceHall με την πρωτοβουλία μιας ομάδας 40 νέων φοιτητών και στελεχών υπό το συντονισμό της Δανάης Μπεζαντάκου, Διευθύνουσας Συμβούλου της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS.

Το YESForum είναι η πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου μεταξύ DecisionMakers της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, του θαλάσσιου Τουρισμού και της επιχειρηματικότητας εν γένει, των νέων υποψηφίων στελεχών της, καθώς και νέων ανθρώπων που θέλουν να ανοίξουν δίαυλο με τους κλάδους αυτούς. Επιδίωξή μας είναι η νέα γενιά να γνωρίσει την ιστορία της ναυτιλίας και του τουρισμού μας, γεγονός που πιστεύουμε ότι θα υλοποιηθεί και μέσα από τη νέα συνεργασία μας με το GreekShippingMiracle.Τελικός σκοπός μας είναι η εξοικείωση της νέας γενιάς με τις διοργανώσεις των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ και τον τρόπο δικτύωσης σε αυτές.

Η ανάγκη δημιουργίας αυτής της ανοιχτής πλατφόρμας διαλόγου βασίζεται στη διαπίστωση που προκύπτει από τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας της ΔιαΝΕΟσις τα οποία καταδεικνύουν τη γήρανση του Ελληνικού Πληθυσμού. Το 2015 οι Έλληνες ήταν 10,8 εκατ. και το 2050 προβλέπεται ότι θα φτάσουν 8,3 – 10 εκατ. με το 30-33% του πληθυσμού να ξεπερνάει τα 65 έτη. Αν λοιπόν δεν θέλουμε η Ελλάδα να διοικείται από ένα γερασμένο πληθυσμό και το ενεργό εργατικό δυναμικό της χώρας να φεύγει στο εξωτερικό (450.000 νέοι μετανάστευσαν κατά την κρίση),  θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τον διάλογο με τους νέους σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης, ώστε να τους παρακινήσουμε να γνωρίσουν την επιχειρηματικότητα, τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει και να τους μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις, την εμπειρία και την ιστορία μας ώστε η χώρα μας να συνεχίσει να εξελίσσεται και να προοδεύει.

Για το λόγο αυτό, φέτος οι συμμετέχοντες την ημέρα του συνεδρίου εκτός από το να θέσουν τα ερωτήματά τους, θα μπορούν να λάβουν μέρος σε οργανωμένες επισκέψεις σε περίπτερα της Έκθεσης των Ποσειδωνίων με στόχο να μάθουν περισσότερα για τον κλάδο της παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών.  

 Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ανοιχτός διάλογος που ξεκίνησε στα πλαίσια των Ποσειδωνίων 2016 και στον οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1300 συμμετέχοντες πρέπει να συνεχιστεί και ελπίζουμε ότι ολοένα και περισσότεροι θα αφουγκράζονται και θα υποστηρίζουν το όραμα και την προσπάθεια μας.

Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 για να σας παρουσιάσουμετο αποτέλεσμα ενός έργου που πραγματοποιείται καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσα από ποικίλες δράσεις όπως opendays,  εκδηλώσεις με στόχο τη δικτύωση των νέων με άλλα νέα στελέχη της ναυτιλίας, workshops, μηνιαίες συναντήσεις με την ομάδα των εθελοντών, παρουσιάσεις σε πανεπιστήμια και σχολεία.

Τη συμμετοχή σας μπορείτε να πραγματοποιήσετε δωρεάν στον ακόλουθο σύνδεσμο http://yes-forum.com/yes-to-shipping-forum-2018/

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER