Οικονομία

Έρχεται κύμα ελέγχων για τα ανασφάλιστα οχήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθει νέο κύμα ελέγχων σε όλα τα οχήματα για να εντοπιστούν ανασφάλιστα οχήματα. Να υπενθυμίσουμε ο πρώτος έλεγχος είχε γίνει το 2018 και τότε είχαν εντοπιστεί  385.000 παραβάτες. Σύμφωνα με τους αρμόδιους από τότε μέχρι και σήμερα υπολογίζεται ότι ο αριθμός έχει αυξηθεί.

Όπως πληροφορηθήκαμε, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις με σκοπό τα πρώτα πρόστιμα στους παραβάτες να φτάσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν ασφαλίσει τα οχήματά τους οι ποινές είναι οι εξής:

  1. 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ.
  2. 150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω.
  3. 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κ.εκ.
  4. 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1001 κ.εκ. και άνω

Σε περίπτωση που κάποιος οδηγός αρνηθεί να ασφαλίσει το όχημά του η νομοθεσία περιλαμβάνει τα εξής:

  • Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.
  • Σε περίπτωση εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και επί υποτροπής για 3 χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης.
  • Χρηματικό πρόστιμο με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
  • Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.
Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa