Πολιτική

Έρχεται πιο κοντά η πρόταση Μητσοτάκη για τον ΠτΔ – Θα επισκεφθεί τον Παυλόπουλο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχει καταλήξει στο όνομα που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βέβαια, ο μόνος που το ξέρει είναι ο ίδιος και ελάχιστοι πολύ στενοί του συνεργάτες.

Παρόλα αυτά η ονοματολογία καλά κρατεί. Για αυτό υπάρχουν πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός θα κινηθεί γρηγορότερα από όσο υπολογιζόταν για να ανακοινώσει την επιλογή του.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα και επιτρέπουν την έναρξη των σχετικών διαδικασιών στις 13 Φεβρουαρίου. Η ονοματολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες δεν αποτελεί επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου και θεωρείται ότι βλάπτει την διαδικασία και το αξίωμα, αλλά, και δεν κρίνεται σωστό για τον νυν Πρόεδρο. Αν και αρχικά είχε διαφανεί ότι θα προηγηθεί η ψήφιση του εκλογικού νόμου την επόμενη Τετάρτη, τελικά οι διαδικασίες θα επισπευσθούν και ως ορόσημο πλέον μπαίνει η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου που έγινε την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να κινηθεί θεσμικά. Πριν προβεί στην ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου που θα προτείνει στη Βουλή, θα επισκεφθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο για να του κάνει γνωστή την απόφασή του.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa