Οικονομία

Έρχεται πρώτη δόση αναδρομικών και κοινωνικό μέρισμα!

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται να «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή της πρώτης δόσης το αργότερο τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

Ένα μεγάλο μέρος των αναδρομικών επιδιώκεται να καταβληθεί το αργότερο τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο ώστε να μετρήσει δημοσιονομικά στον φετινό προϋπολογισμό, στον οποίο καταγράφεται για μία ακόμα χρονιά υπερπλεόνασμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» στις αρχές Νοεμβρίου θα «κλειδώσουν» και οι αποφάσεις για το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα». Όλα δείχνουν ότι αυτό θα υπερβεί τα 500 εκατ. ευρώ ύστερα και από τη σημαντική υπέρβαση των εσόδων του προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε πως «όσοι δικαιούνται αναδρομικά θα τα πάρουν», συμπληρώνοντας πως το ύψος τους αποτελεί αντικείμενο εν εξελίξει υπολογισμού. Επιβεβαίωσε επίσης ότι τα αναδρομικά είναι πιθανό να καταβληθούν σε δόσεις ώστε «να μην υπάρχει μεγάλη ταραχή στη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας», ενώ αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα προσδιόρισε ως «μαγιά» ένα ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa