Πολιτική

Έρχεται σχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης για την προστασία των ανήλικων παραβατικών ατόμων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο  για την επανασύσταση των «Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων» και της «Στέγης του Παιδιού».

Ο ίδιος έχει δώσει άμεση προτεραιότητα στην σχεδίαση ενός νέου πλαισίου λειτουργίας των ανά την Ελλάδα «Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων» (Ε.Π.Α.) και της «Στέγης του Παιδιού», όπως και για την επάνδρωσή τους με έμψυχο και άψυχο υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσχέδιο ετοιμάζει η νέα υπηρεσιακή γραμματέας υπουργείου Δικαιοσύνη Βίκυ Γιαβή, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την υλοποίηση του στόχου που έχει θέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης για την ομαλή επαναφορά των παραβατικών νέων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε ο σχεδιασμός νέου πλαισίου για ενεργό συμβολή των Ε.Π.Α. και της «Στέγη του Παιδιού», στην πρόληψη της εγκληματικότητας των ανηλίκων που ενδέχεται λόγω της προσωπικότητας, του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ή άλλων εξοοικογενειακών συνθηκών και αιτιών, να οδηγηθούν σε παραπτωματική συμπεριφορά.

Παράλληλα στο νέο πλαίσιο στήριξης των Ε.Π.Α. και της «Στέγη του Παιδιού», θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις προσωπικού στις υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, στις Ε.Π.Α., θα εκπαιδευτεί το προσωπικό των Ε.Π.Α. και θα αναβαθμιστούν οι κτιριακές υποδομές τους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa