Ευκαιρίες για εργασία Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

Έρχονται… πάνω από 15.000 προσλήψεις το 2019 – Δείτε ποιους αφορά

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Το πλάνο του υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενόψει του 2019, προβλέπει περισσότερες από 15.000 προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αυτό επισήμανε η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7-88,6.

Σύμφωνα με την κ.Ξενογιαννακοπούλου, οι προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι εφικτές το 2019, καθώς θα εφαρμόζεται ο κανόνας 1 προς 1 χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πρόσληψη γίνεται στη θέση του αποχωρήσαντος. Βάσει του σχεδίου που έχει καταρτίσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα γίνουν 8/000 τακτικές προσλήψεις, επιπλέον 3.257 στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και 4.5000 στην ειδική αγωγή.

Αναφερόμενη στην αύξηση δαπανών στο Δημόσιο, η υπουργός την απέδωσε στα εξής: «Τα τελευταία χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά είχαν μπλοκαριστεί όλες οι προσλήψεις και τις έκανε η επόμενη κυβέρνηση, αποκαταστάθηκαν οι 3000 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και συνυπολογίζεται το κόστος των αναδρομικών Οι μισθοί είναι παγωμένοι στο Δημόσιο, δεν υπάρχει καμία μισθολογική αύξηση».

πηγή: sofokleousin.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER