Οικονομία

Έσπασε το φράγμα των 900 μονάδων το χρηματιστήριο

Ανεβαίνει ο πήχυς των προσδοκιών στο ΧΑ, καθώς μετά από 4 χρόνια και πολλές ανεπιτυχείς απόπειρες ο ΓΔ σπάει το φράγμα των 900 μονάδων, επιστρέφοντας στα επίπεδα όπου βρισκόταν τον Φεβρουάριο του 2015. Σήμερα έκλεισε στις 905,64 μονάδες με άνοδο 1,25%, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της αγοράς.

Το year end mini rally χαμηλών ταχυτήτων που ξεκίνησε χθες, συνεχίζεται με αλλαγές σκυτάλης επικεφαλής της κούρσας, με αυξημένο τζίρο και με πολλές μεταβιβάσεις πακέτων από μεγάλα χαρτοφυλάκια, που τακτοποιούν εκκρεμότητες και πραγματοποιούν συμψηφιστικές συναλλαγές στο κλείσιμο της χρονιάς. Κλειδί για τη συνέχεια θα είναι και το κλείσιμο των Παραγώγων την Παρασκευή.

Οι «μεγάλες δυνάμεις» του ΧΑ συντονίζουν τις κινήσεις τους, επιδιώκοντας προφανώς να βελτιώσουν περαιτέρω τη εικόνα της αγοράς και να εμφανίσουν υψηλότερες ετήσιες αποδόσεις στα χαρτοφυλάκια τους.

Μετά τις τράπεζες και τα εμποροβιομηχανικά blue chips στον αγώνα δρόμου μπαίνουν τα μικρομεσαία χαρτιά, που πρόσθεσαν σήμερα πολλές μονάδες στον Γενικό Δείκτη, με αποτέλεσμα να κλείσει στο απόλυτο υψηλό ημέρας.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa